03 / 05 / 2024

Gediz Havzası çamur sorunu

Gediz Havzası çamur sorunu

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Mezitli Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MEŞKİ) tarafından yapımı tamamlanan ve 60 milyon liraya mal olan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı.

Erdoğan Bektaş'tan Gediz Nehri çözümü!

Gediz Havzasındaki kirlilik hakkında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kirlilik Türkiye’de Gediz tek değil, başka havzalar da var, ama biz Gediz’den sorumluyuz. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bir yol haritası koyduk önümüze..." dedi.

Şile Darlık, Kabakoz, İsaköy Havzası imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce askıya çıkarılan Şile İlçesi, 1/5000 ölçekli Darlık, Kabakoz, İsaköy Havzası Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin hazırlanan imar planı tadilatı bugün askıdan indiriliyor...

Ergene Havzası'nda risk analizi yapılacak!

Ergene Havzasında hava kirliliği ve buna bağlı sağlık risklerinin araştırılması için TÜBİTAK destekli proje kapsamında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi yerleşim ve sanayi bölgelerinde oluşan hava kirleticileri belirleniyor.

Gediz Cadde İş Merkezi inşaatı devam ediyor!

Gediz Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde iki adet ekonomik ömrünü tamamlamış binanın yıkılması ile kazanılan alanda Cadde İş Merkezi yapımı devam ediyor.

Gediz'de TOKİ evleri teslim ediliyor!

Gediz Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen 195 konut kapasiteli TOKİ 3 konutları hak sahiplerine teslim ediliyor.

Rize organik çay havzası olacak!

ÇAYKUR, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte ‘Organik Çay Tarımı Projesi’ne başladı. Organik Çay Tarımı Projesi hayata geçtiğinde dünyanın en büyük organik çay havzası da oluşturulmuş olacak.

Şile Ömerli Havzası imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Şile ilçesi Ömerli Havzası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıdan inecek.

Kütahya Gediz'de sit alanı kararı!

Kütahya İli, Gediz ilçesi sınırlarında bulunan bölgede yapılan incelemeler sonucunda sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şile Ömerli Havzası imar planı tadilatı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şile ilçesi Ömerli Havzası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı. Plan 3 Ağustos 2015 tarihinde askıdan inecek...

Gediz bilgilendirme toplantısı gerçekleşti!

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Gediz'i kirleten unsurları gidermek amacıyla hayata geçirdiği çalışmaların anlatıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gediz'i kirleten unsurların giderilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Gediz Havzası çamur sorunu Haberi

Gediz Havzası çamur sorunu

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Gediz Havzası Arıtım Çamurlarının Yönetim Planının hazırlanmasına yönelik düzenlenen çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi. Çalıştayda hem atıksu arıtma tesislerinde biriken hem de var olan çamuru kurutulup kullanılabilmesine yönelik başlıklar konuşuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin başlattığı projeye MASKİ de destek vermişti.


Çalıştay 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için düzenlenen çalıştaya MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür yardımcısı Şehnaz Başaran, Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Çevre Koruma Dairesi Başkanı Ulvi Kaynak ve şube müdürleri, mühendisler...