05 / 05 / 2024

Gediz Nehri arıtma tesisi

Gediz Nehri arıtma tesisi

Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) yetkilileri, Gediz Nehri'ni kirleten kurumları tespit edip dava açacaklarını söyledi.

Gediz'e iki arıtma tesisi daha inşa ediliyor!

Manisa merkez ve Turgutlu'nun atıksu arıtma tesisleri ihaleleri gerçekleşti. Gerçekleştirilen ihalelerin ardından tesislerin tamamlanmasıyla Gediz Nehri'ni kirleten önemli iki merkezin atık sularının çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacağı açıklandı.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Şener Kilimcigöldelioğlu: Gediz Nehri sorunu arıtma tesisi ile çözülür!

Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) yetkilileri, Gediz Nehri'ni kirleten kurumları tespit edip dava açacaklarını söyledi.

Gediz'de atıksu arıtma tesisi kurulacak!

Mehmed Ali Saraoğlu, ilçede atıksu arıtma tesisi kurulması amacıyla karar aldıklarını bildirdi. Bu konuda Gediz eski Belediye Başkanı Ercan Şimşek ve İl Genel Meclisi Başkam Musa Yılmaz'ın katıldığı toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti

Kütahya arıtma tesisi Kasım ayında açılacak!

Çevre sorunlarını ile boğuşan Kütahya'nın turistik ilçesi Simav, inşaat çalışmaları hızla devam eden Biyolojik Arıtma Tesisi ile yakında hayat bulacak. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, tesisi Kasım ayında hizmete açacaklarını söyledi.

Ak Gıda 8 milyonluk yeni arıtma tesisi kurdu!

Türkiye genelindeki 5 üretim tesisiyle en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan Ak Gıda. Pamukova fabrikasında. 8 milyon lira yatırımla dünyanın en yeni teknolojili arıtma tesisini kurdu

Acıgöl Organize Sanayi bölgesindeki arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi...

Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinde arıtma tesisinin faaliyete geçmesi için çalışmalar hızlandı!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi.

Ordu Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı...

Ordu atıksu arıtma tesisi açıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı.

Gürsu yeşil çevre arıtma tesisi işletmesinin kapasite artırımı için ihale düzenlendi!

Gürsu'da kurulu bulunan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletmesinin kapasite artırım için ihale sözleşmesi törenle imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, "artık Bursamızda temiz çevre ve temiz deniz istiyoruz" dedi.

Gökçeada Kuzu Limanı'nda sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacak!

Gökçeada’nın giriş noktası Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacağı ortaya çıktı. Belediye, halk plajı ile su altı milli parkı arasına yapılması düşünülen projeden sıyrılmaya çalışırken çevreciler kazan kaldırdı.

Gediz Nehri arıtma tesisi Haberi

Gediz Nehri arıtma tesisi


Gediz Nehri'nin her yerinin kirli olduğunu belirten GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, yıllardır çözülemeyen sorun için hukuki bir savaş başlattıklarını açıkladı. 


Gediz Nehri'ndeki kirlilik; Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, GEMA Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası Gediz Neh ri'ndeki kirliliğine karşı isyan bayrağını kaldırdı. Manisa Barosu'nda yapüan toplantıya; GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, GEMA Vakfı Başkan yardımcıları Galip Turanlı, Fatma Gökçe Taşdelen, Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Gülgün Sümer, Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu Temsilcisi Avukat Hasan Namak katıldı. GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz nehrinin yan kollarına evsel atıklar, organize sanayi ve fabrikaların kimyasal atıklarının dökülmemesi gerektiğini söyledi. 



'SORUN TEK ARITMA TESİSİ İLE ÇÖZÜLEBİLİR' 

Çözüm önerilerini sıralayan Kilimcigöldelioğlu, "Sarıgöl-İzmir Menemen Maltepe Mahallesi atık su kanalı, Demirci- Gördes,...