28 / 04 / 2024

Gediz Nehri temizleme

Gediz Nehri temizleme

Zaman Gazetesi muhabiri Hasan Çilingir'in haberine göre; Gediz Ovası 2008 yılından bu yana temizlenmeye çalışılıyor. Faaliyete geçen arıtma tesisleri atıkların ovaya dökülmesini önlesede yeterli olmadığı belirtiliyor.

Gediz Nehri'nde 400 bin dekar arazide taşkın önlemi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 adet konut, 1 adet büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Gediz Nehri sorunu mecliste!

Gediz Nehri sorunu meclise taşındı. Gediz Nehri'nin kirlenmesinin sebeplerinin araştırılarak Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması amacıyla 21 milletvekili Meclis araştırması açılmasını talep etti..

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 adet konut ihalesi 31 Mayıs'ta!

TOKİ Kütahya İli Gediz İlçesi 4.Etap 357 adet konut, 1 adet büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 31 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Asi Nehri Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin aşlattığı çalışmalar kapsamında, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin Defne İlçesi Balıklıdere Mahallesi’nde, Asi Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayan köprü yapımında sona yaklaşıldı.

Tuna Nehri'nin 3. köprülere ihtiyacı var!

KPMG’nin Romanya Başkanı Toader:"Tuna Nehri de az köprüye sahip ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bir köprüye ihtiyaç var. Romanyalılar, Türkiye'ye olan turistik ilgilerini kaybetmedi" dedi.

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Gediz Elektrik’ten Karabağlar'a dönüşüm tehdidi!

Karabağlar’da kentsel dönüşüm kararına karşı çıkan vatandaşlara, Gediz Elektrik’ten yeni abonelik sözleşmesi ve elektrik kesme uyarısı geldi. Mahalleliler, dönüşüm için tehdit edildiklerini iddia etti

TOKİ Kütahya Gediz 4. etap Konutları kurası çekildi!

TOKİ Kütahya Gediz 4. etap Konutları kurası çekildi. Toplamda 353 adet konut Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gediz Belediyesi ortaklığınca inşa edilerek sahiplerini buldu.

Asi Nehri'nin yan duvarındaki oyuk risk yaratıyor!

Palladium Alışveriş Merkezi'nin hemen olduğu noktada, Asi Nehri'nin yan duvarında geçen sene yaşanan, ancak her hangi bir müdahale yapılmayan 'kırılma' ne kadarlık bir risk yaratıyor bilinmez ama, vatandaş bu görüntüden tedirgin!

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

100 Yataklı Gediz Devlet Hastanesi'nin yüzde 85'i tamam!

Gediz ilçesine gelen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Avni Kula, “100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi yapımında sona yaklaşıldı. " dedi.

Gediz Nehri temizleme Haberi

Gediz Nehri temizleme

Türkiye’nin önemli tarım alanlarından Gediz Havzası’nın temizlenmesi ile ilgili çalışmalar istenen neticeyi bir türlü vermiyor. Havzanın tamamını kapsayan bir eylem planı olmadığı için kirlilik en çok nehrin denize döküldüğü yer olan Menemen Ovası’nı etkiliyor.


Ege Bölgesi’nin en önemli tarım üretim alanı olan Gediz Havzası’nı besleyen Gediz Nehri’ndeki kirlilik önlenemiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen haziran ayında Gediz ve yan kollarında 16 noktada yapılan incelemelerde, nehir suyunun ‘çok kirli su’ kategorisinde bulunduğu belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kirliliğin önlenmesi için üzerine düşeni yerine getirdiğini, diğer şehirlerde bulunan kuruluşların da işini yapması halinde kirliliğin sona ereceğini açıkladı.


Gediz Havzası’nın temizliğiyle ilgili ilk çalışmalar, 2000 ve 2001 yıllarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Gediz Nehir Havzası Su Kaynakları Yönetimi ve Kirlilik Kontrolü”...