27 / 07 / 2024

gelgit

gelgit

Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Akyaka Mahallesi’nin dünyaca ünlü sahilinde denizin yaklaşık 7 metre çekilmesi, deprem korkusu yarattı. Uzmanlar, 'Bu deprem ve tsunami habercisi değil' diyor...

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Tayfun Kılıç ve Tuba Gelgit ortaklığında kuruldu.

Bodrum'da sular çekilince Myndos kentinin kalıntıları ortaya çıktı!

Suların çekilmesiyle bir tarihin ortaya çıktığını belirten Myndos Kazı Başkanı Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Kral Yolu'nu gelgit olaylarına gerek kalmadan ortaya çıkaracak projeyi anlattı.

gelgit Haberi

gelgit

Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Akyaka Mahallesi’nin dünyaca ünlü sahilinde denizin yaklaşık 7 metre çekilmesi, deprem korkusu yarattı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr Ahmet Nuri Tarkan, "Bu deprem ve tsunami habercisi değil. Sadece doğa olayı. Gelgit etkisiyle meydana gelen bir durumdur" dedi.


25 yıl öncesine kadar kimsenin bilmediği küçük bir balıkçı köyü olan ve Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011’in Haziran ayında ’Sakin Şehir’ ilan edilen Akyaka Mahallesi’nin dünyaca ünlü sahillerinde deniz suyunun yaklaşık 7 metre çekilmesi endişe yarattı. MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr Ahmet Nuri Tarkan, "Dolunay ve yeni ay dönemlerinde dünya, ay ve güneş aynı doğrultuya gelir. Bu anda sular ekvatora doğru çekilir. Bunun yanında yüksek basınç dalgası da...