28 / 04 / 2024

Gelibolu 2015 inşaat sektörü

Gelibolu 2015 inşaat sektörü

İstanbullu işadamlarının Gelibolu'da rastgele toprak alımına hücum etmeleri de dikkatlerden kaçmıyor. Son 3 aydır tapu dairesi adeta İstanbullu alıcıların hücumuna uğradı.

Gelibolu Hayat İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Gelibolu Hayat İnşaat Beşiktaş’ta 2 milyon 100 bin TL sermaye bedeli  ile Emin Mert Yılmaz tarafından kuruldu.

Dünyada inşaat harcamaları 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüyerek 9.7 trilyon dolara ulaştı. Türk Yapı Sektörü Raporu'nun 2015 sonuçları açıklandı.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Bina inşaatı maliyet endeksi Ekim-Aralık 2015!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), verileri 3 ayda 1 olarak Tüketici Hakem Heyeti tarafından açıklanıyor. İşte bina inşaatı maliyet endeksi Ekim - Aralık 2015 verileri..

Beyşehir 2015'de inşaat sektörünün parlayan ilçesi oldu!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in geride kalan 2015 yılında da inşaat sektörünün gözde bir ilçesi olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü 2015'i rekorla kapattı!

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

İnşaat sektöründe ciro ve üretim 2015'in 3. çeyreğinde arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in üçüncü çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Buna göre inşaat ciro endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, inşaat üretim endeksi de yüzde 0,7 arttı.

İnşaat iskan ruhsatı harcı 2015!

Bir yapının inşaat çalışmaların sona erdikten sonra, yapının kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İnşaat iskan ruhsatı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte inşaat iskan ruhsatı harcı 2015..

İnşaat ruhsatı harçları 2015!

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaat için belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsat alma sürecinde gerekli harç ödemelerinin de yapılmış olması gerekiyor. Peki, ruhsat alırken belediyeye ne kadar harç ödenir? İnşaat ruhsatı harçları 2015 ne kadar?

İnşaat KAKS hesaplama 2015!

Bir arsa üzerine inşaat yapmadan önce binanın ne kadar alana yayılacağı ve katlar alanı toplamının ne olacağı gibi hesaplamaların yapılması gerekiyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama 2015..

Ofton inşaat, Emlak 2015 Fuarı'nda projelerini sergiledi!

Ofton inşaat, Emlak 2015 - Konut, işyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle katıldı.

TMB Kasım 2015 İnşaat Sektörü Analizi'ni yayınladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği, “Sürdürülebilir Ekonomi İçin Reform İhtiyacı” başlıklı 2015 yılı üçüncü çeyrek analizini açıkladı. Analizde 2015'in üçüncü çeyreğindeki göstergeler ile önümüzdeki döneme ilişkin veriler değerlendirildi.

İnşaat sektörü 2015'te yeniden büyüdü!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Eylül 2015'Aylık Sektör Raporu'nu açıkladı. Buna göre, inşaat sektörü 2015 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,0 büyüme gösterdi.

Gelibolu 2015 inşaat sektörü Haberi

Gelibolu 2015 inşaat sektörü

Son 3 ay içinde İstanbullu büyük inşaat firmaları tarafından Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası'na yapılan müracaatlarla 15 yeni inşaat şirketi kuruldu. Yeni boğaz köprüsü yolunun ve Kavak- Adilhan arası ile Kavaklıtepe- Sütlüce Köyleri aralarında kurulacağı bildirilen yeni yerleşim alanları nedeniyle Gelibolu çevresinde yeni modern kentler oluştulacak.İstanbullu işadamlarının Gelibolu'da belirtilen bölgelerde rastgele toprak alımına hücum etmeleri de dikkatlerden kaçmıyor. Son 3 aydır tapu dairesi adeta İstanbullu alıcıların hücumuna uğradı. Gelibolu'nun İstanbul'a olan yakınlığı yeni yapılacak olan Tekirdağ Evreşe bağlantı yolu ve boğaz köprüsü projelerinin 2023 yılına kadar tamamlanacağı düşünceleri, İstanbullu firmaları da ilçemize gelmelerine ve burada yeni şirketler kurmalarına neden oluyor. 


2016 yılından itibaren de yeni daha çok firmanın Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasına müracaat etmesi ve işaret edilen bölgeler üzerinde...