05 / 05 / 2024

Gelingüllü Barajı

Gelingüllü Barajı

Yozgat'ta sulama amaçlı olarak tesis edilip, 1994 yılında hizmete alınan Gelingüllü Barajı altında kalan Esenli Köyü'nün kalıntıları, suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıktı. Gün yüzüne çıkan mezar taşlarının görünmez hale geldiği görüldü.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Gündüzler Barajı'nın akıbeti TBMM'de!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yapımı duran Gündüzler Barajı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Karacabey Gölecik Barajı'nda inşaat başlıyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinin 70 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve 40 bin dönüm tarım arazisini suya kavuşturacak Gölecik barajının yapımına başlanıyor.

650 yıllık Zeynel Bey Türbesi 8 saatte taşınacak!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı tamamlanınca su altında kalacak 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na 52 kişilik ekip tarafından 8 saatte taşınacak.

Cizre Barajı ve HES projesi sözleşmesi imzalandı!

Bakan Eroğlu: "Baraj ile yıllık 1 milyar 208 milyon kilovatsaat enerji üretilmesi planlanıyor. Bu sayede barajın milli ekonomiye de yıllık 120 milyon lira enerji faydası olacak" dedi.

Kemalpaşa Yiğitler Barajı 2019'da tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğü, Kemalpaşa'nın 17 yıllık hasretine son veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kemalpaşa'nın özlemi Yiğitler Barajı'nı hizmete aldığımızda 13 bin 330 dekar zirai araziyi suya kavuşturmuş olacağız" dedi.

Elazığ Hamza Bey Barajı ihalesinde son nokta kondu!

Elazığ'ın 50 yıllık içme suyunu karşılayacak olan ve gövde inşaatı ile arıtma tesisi inşaatlarının bitme aşamasına geldiği Hamza Bey Barajı isale hattı ihalesinde son nokta konuldu.

Ardıl Barajı inşaatında sona gelindi!

Yaklaşık yarım asırdır yapımı yılan hikayesine dönen Ardıl Barajı inşaatı, 3 yıllık çalışma ile bitirilme aşamasına getirildi.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı!

Sınıfında dünyanın 3'üncüsü olacak ve 2018'de bitirilmesi taahhüt edilen Yusufeli Barajı'ndaki çalışmaların yüzde 55'i tamamlandı. Diniz, Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 450 milyon lira katkı sağlayacaktır." dedi.

Fatsa ve Ünye'ye baraj müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talebi üzerine Fatsa ve Ünye ilçelerinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak iki barajın bir an önce başlayıp bitirilmesi için talimat verdi.

Bingöl Kiğı Barajı'nın inşaatı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de inşa edilen Kiğı Barajı’nda su tutma işlemi başladı. Terör örgütü tarafından sıkça hedef alınan barajda böylece 18 yıllık hasret sona ermiş oldu.

Gelingüllü Barajı Haberi

Gelingüllü Barajı

Yozgat'ta sulama amaçlı olarak tesis edilip, 1994 yılında hizmete alınan Gelingüllü Barajı altında kalan Esenli Köyü'nün kalıntıları, suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıktı.Suların çekilmesiyle gün yüzüne çıkan mezar taşlarının üzerindeki yazıların zaman içerisinde kaplanıp, görünmez hale geldiği görüldü.Mezarlığın ortaya çıkması ile birlikte köy sakinleri yakınlarına ait olan mezar taşlarının başında dua etmeye...