27 / 09 / 2024

Gelir Getirici Tür Eylem Planları nedir

Gelir Getirici Tür Eylem Planları nedir

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği "Gelir Getirici Tür Eylem Planları" kapsamında geçen yıl 5 milyon 100 bin gelir getirici tür fidanını toprakla buluşturdu...

Kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kira gelir vergisi beyannamesi verilirken, hangi gider yönteminin kendisi için daha uygun olduğunu merak edenler araştırmalarına devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Türk Kızılay Bursa'da yeni yatırımlar yapacak!

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Kızılay'ın, Bursa'nın içinde üretim ve sanayi noktasında gelir getirici yatırımları olacak"

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018!

2017 yılının sonunda yürürlüğe giren Torba Yasa ile kira gelir vergisi götürü gider uygulaması değişmişti. Peki, kira gelir vergisi götürü gider indirimi 2018 ne kadar oldu?

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi kabul edildi!

Torba Tasarı'daki 9 madde daha kabul edildi. Buna göre, gayrimenkul sermaye iratlarına yönelik mükelleflerin gerçek giderlerine karşılık olmak üzere hasılatının yüzde 25'i oranında uygulanan götürü gider oranı yüzde 15'e düşürülecek.

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi yüzde 15'e düştü!

Ev sahiplerinin kira gelirlerinde götürü gider indirimini düşüren madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Böylece ev sahiplerinden bütçeye 1 milyar liralık katkı gelecek.

Konya'da 219 milyon liralık yatırım yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde düzenlenen, "Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni"nde 219 milyon liralık yatırımın müjdesini verdi.

Kira harcamalarının gelir vergisinden düşürülmesi isteniyor!

Çalışan kesimler ve sendikacılar, işverenlere yönelik verilen teşviklerin çalışanlara yük olduğunu iddia etti. Eğitim, yakıt, kira, ulaşım gibi harcamaların gelir vergisinden düşürülmesini istediler.

Vergi Usul ve Gelir Vergisi Kanunları yasalaştırılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2019 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı'nı (OVP) açıkladı. Buna göre 2017-2019 döneminde Vergi Usul ve Gelir Vergisi Kanunları yasalaştırılacak.

Kayseri DSİ Tesisleri'nin temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün Kayseri'ye gidiyor. Özhaseki, DSİ Tesisleri'nin toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

Çanakkale'deki 11 tesisin temeli atıldı!

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni" düzenlendi.

Kira gelir vergisinde götürü gider kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nda kira gelir vergisi için de yapılan değişiklikler bulunuyor. Peki, mevcut uygulamada yüzde 25'lik indirime imkan veren götürü gider kalktı mı? İşte yanıtı..

Isı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Kira gelir vergisi beyanname sürecinde bazı masraflar vergiden düşürülebiliyor. Peki, ısı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Hasan Akgün: ​​​Belediyelerin gelir imkanları arttırılmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. TBB Encümen Üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün mecliste yaptığı konuşma dikkat çekti, Akgün: ​​​Belediyelerin gelir imkanları arttırılmalı" dedi

Gelir Getirici Tür Eylem Planları nedir Haberi

Gelir Getirici Tür Eylem Planları nedir


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği "Gelir Getirici Tür Eylem Planları" kapsamında geçen yıl 5 milyon 100 bin gelir getirici tür fidanının toprakla buluşturulduğunu ve köylüler için yeni gelir kaynakları oluşturulduğunu bildirdi. 


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce 2013'te 139 bin 440 dekar alanda gelir getirici tür fidan dikiminin gerçekleştirildiğini belirtti.  


Bakan Eroğlu, "Ormanlarımıza artık sadece çam dikmiyoruz. Meyvesinden, yaprağından, tohumundan, kabuğundan ve çiçeğinden faydalanılan türlerin yetiştirilmesine öncelik veriyoruz. 2013 senesinde 2 bin 155 köyde çalışmalar yürüttük. Ceviz, badem, fıstıkçamı, defne, mahlep, keçiboynuzu gibi daha pek çok gelir getirici türden 5 milyon 100 bin fidanı diktik" ifadesini kullandı. 


Ormanların artık vatandaşların gelir kaynağı olacağını belirten Eroğlu, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz mahsuller ülke...