18 / 05 / 2024

gelir vergisi 2022

gelir vergisi 2022

Yılbaşından itibaren geçerli olacak şekilde belirlenen gelir vergisi dilimleri, Temmuz'da asgari ücrete zam gelmesine rağmen, ikinci altı aylık dilimde değişmedi. Bu durumda çalışann maaşının vergiye giderek erimesine sebep oluyor. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe vergilere 2022 ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık bugünkü köşesinde 2022 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarlarını kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın o yazısı...

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. Peki, miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Tapu satış gelir vergisi nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmazların 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, tapu satış gelir vergisi nedir?

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

gelir vergisi 2022 Haberi

gelir vergisi 2022

Türk-İş ve Hak-İş’in gelir vergisi tarife basamaklarında işçiler lehine düzenlemeye gidilmesini talep etmesi, vergi dilimleriyle eriyen maaşları tekrar gündeme taşıdı. 

Temmuz'da asgari ücrete gelen zamla beraber, gelir vergisi dilimlerinde güncelleme yapılmadı. Bu durumda ücretlerini brüt üzerinden alanların daha düşük maaş almalarına neden oluyor. 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın aktardığına göre, aylık 8 bin Türk Lirası brüt ücrete sahip bir çalışanın geliri, kesintiler sebebiyle Ocak'a kadar düşüyor. 

İşte ayrıntılar..

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, aylık 8 bin Türk Lirası brüt ücrete sahip bir çalışanın gelirinin, kesintiler sebebiyle Ocak'a kadar net 6.395 Türk Lirası'na düştüğünü belirtti. 

Sözcü'de yer alan habere göre; aynı çalışanın ücreti, asgari ücret kaynaklı vergi istisnası artmasına rağmen 6 bin 52 Türk Lirasına düşüyor. Yani bu çalışan, sene sonuna geldiğinde aylık...