22 / 05 / 2024

gelir vergisi gerçek gider yöntemi

gelir vergisi gerçek gider yöntemi

Kira gelir vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda, brüt kira geliri tutarından indirilecek giderlerin gerçek tutarları nelerdir? İşte gerçek gider yönteminde indirilecek giderler 2014 oranları...

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama!

Gerçek gider yönteminde, masraflar ödenecek kira vergisini nasıl azaltıyor? İşte Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama...

Gayrimenkulde gerçek değer dönemi başlıyor!

Yeni vergi paketiyle gayrimenkul alım satımlarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen gerçek değer esas alınacak. 5 milyon TL'yi aşan mesken niteliğindeki taşınmazlar için ‘değerli konut vergisi’ getirilecek...

Kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde gerçek ya da götürü gider yöntemi seçilerek vergide indirim yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi gerçek gider indirimi 2018 ne kadardır?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti 1 Temmuz'da başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi 2017 yılı 1. taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise 1 Temmuz'da başlıyor..

Dar mükelleflerin kira gelir vergisi ödemeleri 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler elde ettikleri kira geliri için dar mükellef olarak vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, dar mükellefler nasıl vergi öder? İşte dar mükelleflerin kira gelir vergisi ödemeleri 2016..

Gayrimenkul gelir vergisi internetten ödenir mi?

Gerçek kişilerin 2015 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için vergi dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi internetten ödenir mi? Gayrimenkul gelir vergisi nereye nasıl ödenir?

Konut kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi hesaplamalarında mükellefin iki seçeneği bulunuyor. Bunlar: Götürü gider yöntemi ile gerçek gider yöntemi. Peki, bu seçenekler ile konut kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Yıllık gelir vergisi nereye ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gerçek kişiler elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için, vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, senede 2 taksitte verilebilen yıllık gelir vergisi nereye ödenir?

Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazançlar için öncelikle beyanname veriyor. Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 31 Mart olup mesai bitimine kadar beyanların verilmesi gerekiyor...

Kira gelir vergisi ne zaman son?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi ne zaman son?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Taşınmaz mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler, için beyan verilerek kira gelir vergisi ödeniyor.Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün...

Gerçek gider olarak indirilecek harcamaların tutarları nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde gerçek gider yönteminin seçilmesi ile birtakım giderlerin masrafları vergiden düşülebiliyor. Peki, gerçek gider olarak indirilecek harcamaların tutarları nasıl hesaplanır?

gelir vergisi gerçek gider yöntemi Haberi

gelir vergisi gerçek gider yöntemi

Gerçek gider yönteminde indirilecek giderler 2014!

Kira gelir vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda, brüt kira geliri tutarından indirilecek giderlerin gerçek tutarları Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2014 kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


- Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri,


- Kiraya verilen malların idaresi için yapılan ve gayrimenkulün önemi ile orantılı olan idare giderleri,


- Kiraya verilen mal ve haklara ait sigorta giderleri,


- Kiraya verilen mal ve haklar dolayısıyla yapılan ve bunlara harcanan borçların faiz giderleri,


- Konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün iktisap yılından itibaren 5 yıl süre ile iktisap bedelinin % 5’i (İktisap bedelinin % 5’i tutarındaki bu indirim, sadece ilgili gayrimenkule ait hasılata uygulanacak, indirilmeyen kısım gider fazlalığı sayılmayacaktır....