19 / 05 / 2024

gelir vergisi kaç taksitte ödenir

gelir vergisi kaç taksitte ödenir

Vergi için 31 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameler vergi dairesinden verilebildiği gibi internet üzerinden de verilebiliyor. Peki, kira geliri kaç taksitte ödenir? Nasıl ödenir?

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

Kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kira gelir vergisi beyannamesi verilirken, hangi gider yönteminin kendisi için daha uygun olduğunu merak edenler araştırmalarına devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Gelir vergisi borcumu ödemedim ne olacak?

Gayrimenkul kira ve değer artış vergilerinin ilk taksit dönemi 31 Mart'ta sona erdi. Kimi mükellefler beyan ve 1. taksit ödemesi için son günü kaçırdı. Peki, siz de "Gelir vergisi borcumu ödemedim ne olacak?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi 2016!

2015 yılı içerisinde 3 bin 600 TL'nin üstünde kira geliri elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi 2016 ne zaman ödenir? Vergi kaç taksitte ödenir?

Ev satışından doğan gelir vergisi hesaplama!

Taşınmaz mal satışından doğan gelirler, belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, taşınmaz mal kaç sene içerisinde satılırsa vergi ödenir? Ev satışından doğan gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi kaç kere ödenir?

Gelir Vergisi hükümlerine göre, konut/işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu taşınmazları için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi kaç kere ödenir?

Değer artış kazancı vergisi kaç taksit ile ödenir?

Gelir vergisi kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç için vergi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi kaç taksit ile ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisi kaç yılda ödenir?

Veraset ve İntikal Vergisiyle ilgili açıklamalara 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi kaç yılda ödenir? Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

Gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında, belli koşullarda elde edilen gelir "değer artış kazancı gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi ne zaman ve nasıl ödenir?

gelir vergisi kaç taksitte ödenir Haberi

gelir vergisi kaç taksitte ödenir

Kira geliri kaç taksitte ödenir?

2014 yılında evini kiraya vererek 3.300 TL'den; işyerini kiraya vererek ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri 2015 yılında kira geliri vergisi mükellefi oluyor.


Vergi için 31 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameler vergi dairesinden verilebildiği gibi internet üzeinden de verilebiliyor.


Kira gelir vergisi, Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.


Kira geliri ödenebilen anlaşmalı bankalar:


AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA...