06 / 05 / 2024

gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi

gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi

6111/6495 Sayılı Kanun kapsamında 2008 yılında bazı kamu alacaklarının kredi kartıyla tahsiline başladı. Peki vergiler kredi kartı ile ödenir mi? İşte vergi kredi kartı ile ödeme esasları..

Kira gelir vergisi 2. taksit kredi kartı ile ödeme!

Taşınmaz malını kiraya vererek geçtiğimiz sene gelir elde eden kimseler Temmuz ayında verginin 2. taksitini ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti kredi kartı ile nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri!

Kira gelir vergisi ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, vergi ödemesi kredi kartı ile yapılır mı? İnternet bankacılığı ile vergi ödenir mi? İşte kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri..

Emlak gelir vergisi anlaşmalı bankalar!

Emlak gelir vergisi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile veya, internet bankacılığını kullanarak ödenebiliyor. Peki, emlak gelir vergisi anlaşmalı bankalar hangileri?

Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ve nerede ödenir? Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Kira gelir vergisi kredi kartı ile ödeme!

Mesken veya işyeri kiralamalarından, kira geliri elde eden mal sahipleri, kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Mükellefler, borçlarını kredi kartı ile de ödeyebiliyor. İşte kira gelir vergisi kredi kartı ile ödeme...

Kira gelir vergisi hangi kredi kartları ile ödenebilir?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi kredi kartı ile de ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi hangi kredi kartları ile ödenebilir?

Kredi ile alınan evin kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisi, taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi ödemesi için gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi seçiliyor. Peki, kredi ile alınan evin kira gelir vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?

Emlak vergisi, tüm taşınmaz mallar için 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergisi kredi kartı ile ödeniyor mu?

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Emlak vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi Haberi

gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi

Vergiler kredi kartı ile ödenir mi?

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanarak, 2008 yılında bazı kamu alacaklarının kredi kartıyla tahsiline başladı. 


Vergi kredi kartı ile ödeme internet vergi dairesinde yapılabiliyor. Peki vergi dairesine gidilerek, vergi borcu kredi kartı ile ödenir mi?


Vergi dairelerine gidilerek, kredi kartıyla vergi ve ceza ödemesi yapılamıyor. Kredi kartı ile ödeme yalnız internet dairesinde devam ediyor.


Anlaşmalı bankaların kredi kartı ile 02:00-22:00 saatleri arasında borçlarınızı ödenebiliyor.


Ödeme seçenekleri:

1. "İnternet Vergi Dairesi kullanıcı kodum ile giriş yapıp 6111/6495 Sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi kartı ile ödemek istiyorum."


2. T.C. Kimlik Numaram ve diğer kimlik bilgilerim ile giriş yapıp 6111/6495 sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi...