05 / 05 / 2024

gelir vergisi ödemesi 2021

gelir vergisi ödemesi 2021

Gelir kaybı desteği ne zaman yatar? Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı? Milyonlarca kişi bu soruların cevaplarını araştırıyor...

Vergi muafiyetinden iş yeri kirası 12 bin TL'yi aşmayanlar yararlanacak!

Gelecek dönemden sonra berber, marangoz, manav gibi küçük esnaf beyanname vermeyecek, gelir vergisi ödemeyecek. Peki bu muafiyetten kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Vergide yeni dönemin ayrıntıları!

Gelecek dönemden sonra berber, marangoz, manav gibi küçük esnaf beyanname vermeyecek, gelir vergisi ödemeyecek. Basit usul olmak için çeşitli şartlar bulunuyor. Büyükşehirlerde 2021 yılı için, yıllık kira bedelinin 12 bin lirayı geçmemesi, diğer yerlerde ise 7 bin 600 lirayı aşmaması gerekiyor.

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 10 gün!

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi yapmamış olan mükelleflerin herhangi bir ceza ile karşılaşmamaları adına 31 Temmuz'a kadar ödeme yapmaları gerekiyor..

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisinde ilk taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihleri arasında ödendi. Kira gelir vergisi 2. taksiti ödemesi ise 31 Temmuz'a kadar yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gelir vergisi 2. taksit dönemi 2017 başladı!

2016 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin kira ve satış gelirleri dahil Gelir Vergisi 2. Taksit ödemesi 1 Temmuz itibari ile başladı.

Kira gelir vergisi bildirimi 2017!

Taşınmazını kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde edenlerin vergi ödemesi yapabilmeleri için öncelikle bildirimde bulunmaları gerekiyor. İşte kira gelir vergisi bildirimi 2017..

Gelir vergisi borcumu ödemedim ne olacak?

Gayrimenkul kira ve değer artış vergilerinin ilk taksit dönemi 31 Mart'ta sona erdi. Kimi mükellefler beyan ve 1. taksit ödemesi için son günü kaçırdı. Peki, siz de "Gelir vergisi borcumu ödemedim ne olacak?" diyorsanız işte yanıtı..

Gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alan kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi için ilk taksit ödemesi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2016!

2015 yılında elde edilen gelirler için 2016 yılında vergi ödemesi yapılıyor. Peki ilk taksit dönemi ne zaman son bulacak? Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman? İkinci taksitler ne zaman ödenecek?

Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödemesi yapılıyor. Peki, kanunda engelliler ile ilgili herhangi bir düzenleme var mı? Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri!

Kira gelir vergisi ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, vergi ödemesi kredi kartı ile yapılır mı? İnternet bankacılığı ile vergi ödenir mi? İşte kira gelir vergisi bankadan ödeme seçenekleri..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mallarını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Peki, iki taksitte ödenebilen kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi ödemesi ne zaman?

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, bir sene boyunca elde ettikleri gelir için bir sonraki sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi ödemesi ne zaman yapılır?

gelir vergisi ödemesi 2021 Haberi

gelir vergisi ödemesi 2021

Esnaflara aylık 1000 TL gelir desteği ve 750 ile 500 TL arasında kira desteğinin verileceğinin açıklanmasından sonra gündemde yoğun bir ilgiyle ayrıntılar araştırılıyor. Pandeminin ekonomiyi olumsuz etkilemesinin ardından verilen destekler büyük öneme sahip. 

GELİR KAYBI DESTEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Takvim'de yer alan habere göre; yapılması planlanan ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği hakkında Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama yapılmadı. 

GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa destek paketiyle gelir kaybı ve kira desteği süresinin uzatıldığını açıkladı. Pandeminin ticari hayatı kötü etkilemesiyle esnaflar için sunulan aylık 1000 TL gelir desteği 750 ve 500 lira arasında sunulan kira desteği süresi uzatıldı. Destek başvuruları e-Devlet'ten gerçekleşebiliyor. 

İstenilen bilgilerin girilmesinden sonra başvuruların durumu ve sonuçlarıyle ilgili bilgi ise www.turkiye.gov.tr adresinde yer alıyor. 

Destekler için başvurular e Devlet sayfasından yapılıyor. Gereli bilgilerin girilmesinin ardından başvuruların...