10 / 05 / 2024

gelir vergisi Vergi mahremiyeti

gelir vergisi Vergi mahremiyeti

Vergi mahremiyeti vergileme süreciyle ilgili olarak ortaya çıkan ve vergileme ilişkisi içinde öğrenilen bilgilerin, mükellefler ile bilgi sahibi kişiler arasında gizliliğini gerektiriyor. Peki, vergi mahremiyeti nedir?

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün!

1 Temmuz 2017 tarihinde başlayan gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün kaldı. Vergi ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairesinde yapılması gerekiyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit zamanı 2017!

2016 yılında gayrimenkul kira geliri elde eden ve 2017 Mart ayında ilk taksitini ödeyen vergi mükelleflerinin 2. taksit dönemi yaklaşıyor. İşte kira gelir vergisi 2. taksit zamanı 2017..

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı vergi takvimine göre kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mart akşamı sona erdi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Bu sene 5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi ödeme süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi bitti mi 2017?

1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında konutunu kiraya vererek 3 bin 800 TL'den işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek oranda kira geliri elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi bitti mi 2017?

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

2016'da konut ve/veya işyerini kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler vergiyi iki taksitte ödüyor. Vergi için ilk taksit ödeme zamanı sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Tekgül Yapı İnşaat gelir vergisi ödülü aldı

Buharkent Vergi Dairesi, vergi mükelleflerini ödüllendirme projesi kapsamında 2015-2016 yılında ilçede en çok gelir vergisi beyanında bulunan mükelleflere teşekkür belgesi verdi.

Gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden kimseler 2017'de vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

Gayrimenkul gelir vergisi 1. taksitinde son 2 hafta!

2016 yılında en az 5 sene süreyle sahip olduğu gayrimenkulünü satanların gelir vergisi 1 Mart'ta başladı. Vergi için ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek..

Kira gelir vergisi beyannamesinde son 10 gün!

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 27 Mart'ta sona eriyor. Mükellefler beyannamelerini vergi dairesinden veya internet şubesinden verebiliyor..

gelir vergisi Vergi mahremiyeti Haberi

gelir vergisi Vergi mahremiyeti

Vergi mahremiyeti nedir?

Vergi mahremiyeti; vergileme süreciyle ilgili olarak ortaya çıkan ve vergileme ilişkisi içinde öğrenilen bilgilerin, mükellefler ile bilgi sahibi kişiler arasında gizli kalması ve üçüncü şahıslara açıklanmaması gerektiğini ifade ediyor. Vergi mahremiyeti ile ilgili yasal esaslar Vergi Usul Kanunu kapsamında madde 5'te açıklanıyor:


Vergi mahremiyeti: 

Madde 5 – Aşağıda yazılı kimseler görevleri dolayısiyle, mükellefin ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine mütaallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazımgelen diğer hususları ifşa edemezler ve kendilerinin veya üçüncü şahısların nef'ine kullanamazlar; 

 1. Vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurlar; 

 2. (Değişik : 23/6/1982 - 2686/1 md.) Vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştayda görevli olanlar; 

 3. Vergi kanunlarına göre kurulan komisyonlara iştirak edenler; 

 4. Vergi işlerinde kullanılan...