30 / 04 / 2024

gelir vergisinde beyan süresi

gelir vergisinde beyan süresi

Bu sene 27 Mart'a kadar verebilen kira gelir vergisinde beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Beyannameler AVM'lerde kurulan stantlardan da verilebilecek..

Kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı!

Kira gelir vergisi mükellefleri için bugün son beyanname verme günüydü. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı..

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gelir vergisinde son dakika! Resmen başladı, sakın unutmayın!

Depremler sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükelleflerin beyannamelerini 15 Ağustos 2023'e kadar verebileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Kira gelirini bildirene büyük fırsat!

Tapu harçlarını ve kira gelir beyannamelerini beyan edenlere müjde geldi. Yeni uygulamaya ile gelir ve harçlarını beyan edenlerin borçları yapılandırma kapsamına girecek.

Ev sahipleri için vergi zamanı!

Konut ve iş yeri kiralarına ait gelir vergisi beyan dönemi başladı. İşte 2020 yılı için kira vergisi hakkında merak edilen 23 soru ve yanıtı...

Kira geliri elde eden herkesi ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor!

Gelir vergisi beyan dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Peki kira geliri beyannamesinde neler önemli? İşte detaylar...

Günlük ev sahipleri de vergi ödeyecek!

Haftalık, günlük gibi kısa süreli olan konaklamalarda ödemelerin PTT veya banka kanalıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanında bulunması gerekiyor. 

Değerli konut vergisinde beyan dönemi!

Geçen yıl ertelenen Değerli Konut Vergisi’nde beyan dönemi başladı. 20 Şubat’a kadar beyanname verilecek, ay sonuna kadar ilk taksitlerin ödemesi yapılacak. İşte ayrıntılarıyla değerli konut vergisi...

gelir vergisinde beyan süresi Haberi

gelir vergisinde beyan süresi

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 27 Mart'a kadar verebiliyordu. Ancak beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. 


Beyanname vergi dairesinden veya internet şubesinden verilebilecek. Beyanname; kayıtsız (adi) posta ile gönderilmiş veya özel dağıtım şirketleri tarafından getirilmiş ise vergi dairesi evrak kayıt tarihinde, kayıtlı posta (Taahhütlü, Acele Posta Servisi, Kurye vb.) ile gönderilmiş ise zarfın üzerine PTT tarafından tatbik edilen kabul tarihinde verilmiş sayılacak.


Hazır Beyan Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılacak.


Kira gelir vergisi için beyannameler, meskende kira geliri 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise kira geliri 30 bin TL'den yüksek olan mal sahipleri tarafından veriliyor. Ancak bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor.


Mesken kirası elde edip beyan vermeyen veya eksik beyan edenler 3 bin 800...