17 / 05 / 2024

gelir vergisinde son gün

gelir vergisinde son gün

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksitte verilen değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün..

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisinde son tarih 31 Mayıs!

1 Mart tarihinde başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için son tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak edilen sorunun yanıt...

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira gelir vergisi son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte kira geliri olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi  ile ilgili tüm merak edilenler...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Değerli konut vergisinde son dakika! AYM'de 10 yıl için kararını verdi! Ev sahipleri aman dikkat!

Değerli konut vergisi kapsamında, Anayasa Mahkemesi, biri bugün, diğeri ise 12 Eylül 2023'de yayımlanan iki karar bulunuyor. İşte değerli konut vergisindeki son durum...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gelir vergisinde son dakika! Resmen başladı, sakın unutmayın!

Depremler sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükelleflerin beyannamelerini 15 Ağustos 2023'e kadar verebileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

TOKİ Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Antalya Manavgat alt gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Antalya Manavgat alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Kırşehir Kındam orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kındam projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

gelir vergisinde son gün Haberi

gelir vergisinde son gün



Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor.


Yasa gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Ancak 5 seneden sonra satılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç vergilendirilmiyor.


Vergi takvimine göre, değer artış vergisi ödemeleri Mart ve Temmuz aylarında yapılıyor. Buna göre 2016 yılı değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün.


Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameler de ayın 25'ine kadar veriliyordu. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile bu süre de 31 Mart'a kadar uzatılmıştı.


Buna göre bugün hem değer artış vergisi beyannamesinin verilmesi hem de değer artış kazancı vergisi 1. taksit ödemelerinin yapılması...