27 / 04 / 2024

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı almak

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı almak

İmar Kanunu gereğince yapı ruhsat alma şartları, yapının inşa edileceği parselin yer aldığı alana ve yapılmak istenen yapıya göre değişkenlik gösteriyor. Peki, geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları nelerdir?

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı nasıl alınır?

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı nasıl alınır? İmar planında beldenin inkişafına ayrılan alanlarda yapı ruhsatının alınabilmesi için plana ve bulunduğu bölgenin şartlarına göre yollarının teknik alt yapısının yapılmış olması şart...

Ziylan Yapı Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirket kuruldu!

Ziylan Yapı Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirket Bağcılar'da 19 milyon 99 bin 958,42 TL sermaye bedeli ile Mehmet Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ali Fuat Akça, Gökhan Utku ve Mehmet Ziylan ortaklığında kuruldu.

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Mb Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Mb Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleşti. Mb Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Altıntaş ve Kerim Altıntaş ortaklığında kuruldu.

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

Cactus Gayrimenkul Geliştirme Ve Pazarlama Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Cactus Gayrimenkul Geliştirme Ve Pazarlama Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Cactus Gayrimenkul Geliştirme Ve Pazarlama Anonim Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı.

Yaz Yapı Gayrimenkul Ve Proje Geliştirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaz Yapı Gayrimenkul Ve Proje Geliştirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Fatih Alkan ve Mustafa Emre Bayram ortaklığında kuruldu.

Maviev Gayrimenkul Geliştirme Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Maviev Gayrimenkul Geliştirme Yapı Anonim Şirketi Şİşli'de Cihan Barış Soydan tarafınndan kuruldu.

Niv Arsa Geliştirme Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Niv Arsa Geliştirme Ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te Samet Arabacı tarafından kuruldu.

Kuzugrup Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kuzugrup Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Kuzugrup Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

Kuvars Ayrıcalıklı Yapı Ve Yaşam Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuvars Ayrıcalıklı Yapı Ve Yaşam Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Hande Ayşe Döker tarafından kuruldu.

Nis Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nis Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmecit Karagöz, Mahmoud Sevilam ve Ömer Öztürk ortaklığında kuruldu.

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı almak Haberi

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı almak

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları!

İmar Kanunu gereğince yapı ruhsat alma şartları, yapının inşa edileceği parselin yer aldığı alana ve yapılmak istenen yapıya göre değişkenlik gösteriyor. 


Varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak ifade edilen geliştirme alanlarında yapı ruhsatının hangi koşullara bağlı olarak verileceği Kanun kapsamında madde 23'te açıklanıyor.


Kanun gereğince, imar planında beldenin inkişafına ayrılmış bulunan alanlarda yapı ruhsatının alınabilmesi için plana ve bulunduğu bölgenin şartlarına göre yollarının, pis ve içme suyu şebekeleri gibi teknik alt yapısının yapılmış olması gerekiyor.


Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları şu şekilde sıralanıyor:


Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı: 

Madde 23 – İskan hudutları içinde olup da, imar planında beldenin inkişafına ayrılmış bulunan sahalarda her ne şekilde olursa olsun, yapı izni verilebilmesi için; 

a)...