02 / 05 / 2024

genel iskan nasıl alınır

genel iskan nasıl alınır

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel İskan nedir?

Binanın imar mevzuatına uygun olup olmadığını belgeyen bir rapor olan genel iskan, söz konusu binanın bağlı bulunduğu belediye tarafından veriliyor. Genel iskan nedir? detayları için tıklayın...

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Murat Atay, Türk bankacı ve Garanti BBVA'da Genel Müdür Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki, Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

OGM personel alımı 2023! Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? Kadro ve şartlar!

OGM personel alımı gündemdeki konulardan biridir. Kamu kuruluşlarındaki iş ilanları ilgi ile takip edilmektedir. Peki Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

KYK burs başvurusu, ÖSYM'nin YKS öncelik sonuçlarını açıklamasıyla öne çıkan konulardan biri oldu. 2022 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru tarihleri öğrenciler tarafından izleniyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman ve başvuru nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

genel iskan nasıl alınır Haberi

genel iskan nasıl alınır

Genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu iskan raporu binanın bağlı olduğu Belediye İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni bölümü tarafından veriliyor. 


Genel İskan Belgesi yani Yapı Kullanma İzin Belgesi, bütün bağımsız bölümleri kapsayan komple bina ile ilgili genel bir izin belgesi olarak da tanımlanabiliyor. 


İskan (yapı kullanım izni) için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediğinin tespiti gerekiyor. 


Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendirmekle yükümlü sayılıyor.


Gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları...