25 / 05 / 2024

genel konut fiyatları yükseldi genel konut fiyatlarında artış

genel konut fiyatları yükseldi genel konut fiyatlarında artış

Türkiye genelinde konut fiyatları endeksi Mayıs sonu itibarıyla yıllık yüzde 19.08 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il olan İstanbul’daki artış ise yüzde 29.08’i buldu.

Konut fiyatları neden düşmüyor? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan çarpıcı analiz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut satışları düşmesine rağmen fiyatların neden düşmediği ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. Peki konut fiyatları neden düşmüyor? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt'un o analizi...

Konut fiyatlarındaki artış baskılanacak!

Artan konut fiyatlarına yönelik açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut üretiminin artmasıyla fiyatların baskılanacağını dile getirdi. 

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 100'e ulaştı!

Habertürkcom Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Barlas, İstanbul'un lüks semtlerinde artışların yüzde 100'e vardığını belirtti.

Artan konut fiyatları alım gücünü etkiliyor!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yükselen konut fiyatları nedeniyle gelecek neslin kiralamaya yöneleceğini dile getirdi.

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan artan konut fiyatlarına yönelik öneri!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, artan konut fiyatlarının sınırlandırılması gerektiğini dile getirerek talepte bulundu. 

İstanbul'da konut fiyatlarında son durum ne?

Konut sektörü Kovid-19 salgınından etkilenen sektörlerden biri. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'daki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faizlerin düşmesiyle konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Konut kredi faizlerinin düşmeisyle satışlarda canlanma yaşandı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, ''Bölgesine göre konut fiyatlarında yüzde 5-15 arası artış görüyoruz'' diye konuştu.

Konut fiyatları artacak!

Baumit Genel Müdürü Özdayı "İstanbul’da 50 ila 60 bin dolara ev alabilirsiniz bugün. Diğer ülkelerle kıyasladığımızda inanılmaz bir fiyat. Dolayısıyla, konut fiyatlarının bundan sonraki süreçte, bugünkü kadar ucuz olmayacağını düşünüyoruz" dedi...

TESK'ten ''konut fiyatlarında indirime devam'' çağrısı!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ile konut fiyatlarındaki indirimin satışlara çok olumlu yansıdığını dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılın ikinci yarısında da bu indirimlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Antalya'da konut fiyatları Türkiye'yi 3'e katladı! 

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 6 büyüme yaşanırken Antalya’da bu oranın yüzde 19 olduğunu açıkladı. 

Konut fiyatları ne zaman artacak?

MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, konut fiyatlarının 2018'in ikinci çeyreğinden itibaren artmaya başlayacağını söyledi.

2018'de konut fiyatları artacak mı?

Reva Yatırım Genel Müdürü Yusuf Boz, 2018 yılında konut fiyatlarında ne gibi değişiklikler olabileceği ve emlak sektörünün geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte, Reva Yatırım Genel Müdürü Yusuf Boz'un değerlendirmesi..

Konya'da konut fiyatları artacak!

Can İnşaat Genel Müdürü Remzi Can, konut ve inşaat sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Can, konut fiyatlarının artacağını belirtti.

genel konut fiyatları yükseldi genel konut fiyatlarında artış Haberi

genel konut fiyatları yükseldi genel konut fiyatlarında artış


Türkiye genelinde konut fiyatları endeksi Mayıs sonu itibarıyla yıllık yüzde 19.08 artarken, en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği il olan İstanbul’daki artış ise yüzde 29.08’i buldu.


Merkez Bankası verilerine göre genel konut fiyatları aylık bazda yüzde 1.79 artarken, bir önceki yılın aynı döneme göre "reel" artış ise yüzde 10.17 olarak gerçekleşti.


Böylece, metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı Mayıs ayında metrekare başına 1,383 lirayken, bu yıl 1,625 liraya yükseldi.


Türkiye genelinde, son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan yeni konut fiyatları da Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.69 artarken, yıllık artış yüzde 17.56 ve reel artış da yüzde 8.76 olarak...