10 / 05 / 2024

Genleşen harç

Genleşen harç

Yapı inşaatlarında tuğla veya taşları birbirine bağlamak için kullanılan çimento harcı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...

Başvuran yeni yıla borçsuz harçsız girecek! En büyük borç kapatma kredini kaçırmayın!

Başvuru yapan kişiler 2023 yılına borçsuz harçsız girecek. İş Bankası, TEB, ING, Yapı Kredi, QNB, Akbank, Garanti BBVA’ya borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. İşte detaylar!

Bayram harçlığı kimlere verilir? 500 TL bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır? Bayramı’nda 500 TL dağıtılacak mı?

Bayram harçlığı kimlere verilecek sorusu Kurban Bayramı’na sayılı bir süre kala en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

KDV ve harç indirimi yapılırsa 1.5 milyon konut rekoru kırılır!

Geçen yılı 1 milyon 341 bin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran konut satışlarının 2017’de büyük bir sıçrama yapması bekleniyor. Sektör temsilcileri, “Düşük faiz ve uzun vadeli koşulların sürmesinin yanında hükümet KDV ve harçlarda indirim yaparsa 1.5 milyon rekorunu kırarız” diyor.

İntifa hakkı harç bedeli ne kadar?

İntifa hakkı, ona sahip olan kişinin en çok hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı olarak ifade ediliyor. Peki, intifa hakkı harç bedeli ne kadar?

Gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi!

Geçen yılın tamamında gerek satış, gerek bağış gerek ipotek, gerekse intikal nedeniyle el değiştiren 1 trilyon 84 milyar liralık gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi.

Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı!

Nevşehir’in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

Tapu harçları ödeme birimleri!

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harçları nereye ödenir? İşte tapu harçları ödeme birimleri..

3. havalimanına ilk harç atıldı!

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı projesinde, ilk harç, ilk beton ve temel atma çalışmaları, SABAH tarafından görüntülendi. 2017'de tamamlanması planlanan havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu'dan Hazine'ye 8 milyar lira harç geliri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi.

Tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

2014 yılı harç tablosu gereğince alıcının ve satıcının gerçekleşen tapu bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemeleri gerekiyor. Ancak 2015 yılı harç tablosu henüz belirlenmedi. Peki, tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

Genleşen harç Haberi

Genleşen harç

Çimento harcı nasıl hazırlanır?

Harç, herhangi bir yapı inşaatında tuğla ve taş gibi yapı taşlarını birbirine bağlamak için kullanılan hamur olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu harç aynı zamanda kagir duvar ve tavanları sıvamak için kullanılıyor. Peki çimento harcı nasıl hazırlanır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çimento harcı, kireç ve kumun su ile karıştırılması sonucunda elde ediliyor. Harç, kerpiç gibi ilkel yapılarda toprak ve samanı su ile karıştırarak da yapılabiliyor.


Harç çeşitleri..

- Alçı harcı, kum, alçı ve su ile yapılan harç olarak yapılıyor.

- Ateş harcı, Fırın, kazan, ocak gibi bütün yanma hücrelerinde kullanılıyor.  Bu harcın normal karışımı 3 ölçü ateş tuğlası horasanı ve 1 ölçü yüksek alüminli çimentodan meydana geliyor.

- Çamur harcı, Uygun çamur ve su ile bunlara katılan hayvan kılları, saman ve otlardan...