15 / 05 / 2024

Gerçek ve tüzel kişi eksperlerde aranan nitelikler

Gerçek ve tüzel kişi eksperlerde aranan nitelikler

Bilindiği üzere, konut kredilerine başvuruda bulunanların gayrimenkulünün değerinin belirlenmesi için eksperler inceleme yapıyor. Bu incelemeyi kimler yapar? Eksper nasıl olunur? İşte sorularınızın yanıtı ve ayrıntıları...

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Gerçek 4d Çizim Ve Dizayn Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gerçek 4d Çizim Ve Dizayn Hizmetleri Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahim Sarsur tarafından kuruldu.

Carrefoursa'dan Samsung Galaxy A73`e karşı konulamaz indirim! 1 Nisan şakası gibi ama gerçek! Stoklar tükenmek üzere! 

Carrefoursa'dan havalara uçuran son dakika müjdesi verildi! Dev market, Samsung Galaxy A73'te önemli indirimlere imza attı. İndirimi duyanlar 1 Nisan şakası sandı ancak tamamen gerçek. 

Seda Sayan'ın 4 milyon dolarlık evindeki gerçek ortaya çıktı! En ince ayrıntısına kadar paylaştı!

Hem özel hayatı hem de kariyeri ile adından sıkça söz ettirmeyi başaran Seda Sayan 4 milyon dolara aldığı villa ile ilgili gündemden düşmüyor. Seda Sayan'ın 4 milyon dolarlık evindeki gerçek ortaya çıktı! İşte Seda Sayan'ın 4 milyon dolara aldığı villa ile ilgili ayrıntılar.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Doların gerçek değeri resmen belli oldu! Ekonomist Necmettin Batırel şakkadanak açıkladı! Görenlerin eli ayağına dolaştı

Dolar yorumları ile bilinen Ekonomist Necmettin Batırel doların gerçek değerini resmen açıkladı. Görenlerin eli ayağına dolaştı!

Doları olanlar tepetaklak oldu! Doların gerçek değeri ortaya çıktı! Görenlerin eli ayağına dolaştı! Hemen bakın!

Dolar yorumları ile tanınan Ekonomist Necmettin Batırel doların gerçek değerini açıkladı. Doların değerini görenler tepetaklak olurken doları olanların eli ayağına dolaştı. Hesap ortada, hemen bakın!

Dolar fırlayacak diyordu! Selçuk Geçer doların gerçek değerini ilk kez açıkladı! Bu rakamı görenlerin feleği şaştı!

Doların füze gibi fırlayacağını söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar almak veya satmak isteyenler için doların gerçek değerini ilk kez açıkladı. Bu rakamı görenlerin feleği şaştı! 

Gerçek Dost Enerji İnşaat Danışmanlık Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gerçek Dost Enerji İnşaat Danışmanlık Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Şendoğan Aktaş tarafından kuruldu.

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

Gerçek bir şampiyonun motoru Vespa Sei Giorni 300 12 Ekim 2022 fiyat listesi!

"Gerçek bir şampiyonun motoru" olarak tanıtılan Vespa Sei Giorni 300 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Vespa Sei Giorni 300 fiyatları ne kadar? İşte Vespa Sei Giorni 300 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık olarak 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını aktardı. İşte haberin devamı..

Gerçek ve tüzel kişi eksperlerde aranan nitelikler Haberi

Gerçek ve tüzel kişi eksperlerde aranan nitelikler

Eksper nasıl olunur?

Konut kredisine başvuruda bulunan ve başvuruları onaylananlar için bir sonraki adım, "Ne kadar kredi çıkacağı" hususu oluyor. Gayrimenkule ne kadar kredi çıkacağı eksperin gayrimenkule biçtiği değer üzerinden hesaplanıyor.


Bu işi yapanlara ise eksper deniyor. Peki eksper nasıl olunur diyorsanız hemen yanıtlayalım. Gerçek ve tüzel kişi eksperlerde aranan nitelikler, Ekspertiz Yönetmeliği kapsamında 5. maddede sıralanıyor:


Gerçek ve tüzel kişi eksperlerde aranan nitelikler

MADDE 5 - (1) Sigorta eksperliği faaliyetinde bulunacak gerçek kişilerde aşağıdaki nitelikler aranır:

             

a) Türkiye’de yerleşik olması,

             

b) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olması,

             

c) Kanunun 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin dört numaralı alt bendinde belirtilen suçlardan hüküm giymemiş veya ceza almamış...