04 / 07 / 2024

gerede tüneli ilk aşama

gerede tüneli ilk aşama

Türkiye'nin en uzun tüneli olma özelliği taşıyan ve Ankara'nın 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Gerede Tünelinde ilk etabı tamamlandı...

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Badal Tüneli 2021'de açılacak!

Amasya Çevre Yolu'nda incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Badal Tüneli'ni de inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz" dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale aşamasına geçiliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

Gerede Tüneli devreye girdi!

4,5 metre çapında olan ve 31 bin 592 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun tüneli Gerede Sistemi tamamlandı.

Gerede Tüneli'nin inşaatı tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın su sorununu çözecek Gerede Tüneli'nin inşaatının tamamlandığını açıkladı. Pakdemirli, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yakın zamanda bu tüneli açacağız' diye konuştu.

Gerede Tüneli’nde sona yaklaşıldı!

Tarım ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen toplam 31 bin 592 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara’nın 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi’nde sona geliniyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Turhan, projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti..

İzmir'in en uzun tüneli için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için ilk kazmayı vurdu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ilk kazma vuruldu!

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde çalışmalar başladı.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 91'i tamam!

İzmir'in 35 projelerinden biri olan İzmir-Manisa arasında yapımın süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yüzde 91'i tamamlanan tünelde ilk ışık 8 Eylül 2017’yi 9 Eylül 2017’ye bağlayan gece görülecek.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin mali teklif zarfları yarın açılıyor!

Büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacak 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri ihalesinde 4 firmanın verdiği mali teklifleri içeren zarflar yarın açılacak.

Norveç'te dünyanın ilk gemi tüneli inşa edilecek!

Norveç'te dünyanın ilk tam donanımlı gemi tüneli inşa edilecek. 4 yılda tamamlanacak projenin çalışmaları ise 2018 yılında başlayacak.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli'nin ihalesi 27 Mart'ta!

İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ilk kez karadan birleştirecek olan ve denizin 46 metre altından geçmesi planlanan yaya tüneli projesi, 27 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

gerede tüneli ilk aşama Haberi

gerede tüneli ilk aşama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sisteminde ilk aşama tamamlandı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Gerede Tünelinde 3 farklı noktadan tünel delme makinalarıyla kazı gerçekleştirildi.


Bolu'nun Gerede ilçesinin kuzeydoğusundan başlayan, Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi, Ankara sınırları içindeki Çamlıdere Barajında son bulacak şekilde inşa...