08 / 05 / 2024

Gerektiğinde Genel Sığınak Olarak Kullanılacak Yerler

Gerektiğinde Genel Sığınak Olarak Kullanılacak Yerler

Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri kapsamında yer alan genel sığınaklar nelerdir?

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Dolarda ‘sınırlı yükseliş’ sürüyor! Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? Euro-dolar paritesinde kritik seviye aşılır mı?

Küresel piyasalardaki belirsizliklerin yanı sıra yurt içinde mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde dövizde hareketli saatler yaşanıyor. Dolar TL kuru her gün sınırlı bir şekilde yükselişine devam ederken, dövizin seçime kadar nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

Yellen, ekonomik iyileşme için daha fazla adım atılması gerektiğini belirtti!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bankacılık sektöründeki krizin ardından mevduatların güvenliği için gerektiğinde daha fazla önlem alabileceklerini belirtti. 

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

Geçen yıl AB parlamentosu, AB limiti içinde piyasaya sürülen her cep telefonunun USB Type-C şarj bağlantı noktasını kullanacağını söyleyen bir yasa çıkardı.  Bu nedenle, AB yasalarına uygun olarak Apple, bir USB-C bağlantı noktası eklemeyi planlıyor.

10 yıllık kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiracılar, kiraya verilen mülkte uzun yıllar oturabilir. Oturdukları her yıl içinde bir sözleşme imzalarlar. Peki ev sahibi, kiracısını tahliye etmek isterse hangi yollara başvurur? İşte detaylar!

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!

Çin’in Bitcoin üretiminde veri olarak alınan “hash oranı” payının Mayıs'ta yüzde 44’ken, Temmuz'a kadar sıfıra düştüğü belirlendi. Çinli düzenleyicilerin kripto para madenciliği faaliyetlerini yasaklamasının ardından, ABD, dünyanın en çok Bitcoin madenciliği yapan ülkesi oldu.

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Mustafa Varank'tan kripto para uyarısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Varank, kripto paraya ilişkin olarak, borsa tarafına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Arnavutköy'de sığınağı daireye çeviren kooperatif başkanına hapis cezası!

Arnavutköy’de bin 80 daireli bir kooperatifin bodrum katlarındaki sığınak ve depo alanlarını daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı 7 yıl 3.5 ay hapis cezası aldı. 

Gerektiğinde Genel Sığınak Olarak Kullanılacak Yerler Haberi

Gerektiğinde Genel Sığınak Olarak Kullanılacak Yerler

Genel sığınaklar nelerdir?

Sığınak; nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleridir.


Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. 


Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri

Sığınaklar korunacak veya korunacakların durumuna göre ikiye ayrılır.

a) Özel sığınaklar: Özel veya kamuya ait bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içinde yapılamıyorsa uygulama imar planı ya da planda hüküm yoksa 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile belirlenen yapı yaklaşma mesafesine aykırı olmamak kaydıyla bahçelerinde, yer üstünde veya yeraltında radyoaktif...