28 / 04 / 2024

gezi olayları tmmob şpo

gezi olayları tmmob şpo

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, şehir plancıları Gürkan Akgün'ün Beylikdüzü Belediyesi'nden ve Süleyman Balyemez'in de İBB'den çıkarılma işlemlerinin mahkeme kararıyla durdurulduğu bildirildi. İşte ŞPO açıklamasından o bölüm..

Gezi olayları Türk ekonomisine ağır hasar verdi!

Jeopolitik konumu, nüfusu, küresel siyasette söz sahibi pozisyonu ve güçlü ekonomisinin getirdiği sonuç olarak tarih boyunca birçok iç ve dış saldırıya maruz kalan Türkiye'de, sadece Gezi olaylarının ekonomik maliyeti 100'lerce milyar doları buldu.

İsmail Emeç: Gayrimenkul satışları durma noktasına geldi!

TURYAP Hatay Temsilcisi İsmail Emeç, Suriye olaylarının başlamasıyla beraber komşu ülkelerde kapıların kapanması, Reyhanlı olayları, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki devam eden karmaşıklıklardan dolayı gayrimenkul alım- satım durma noktasına geldiğini söyledi.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Tüketici her şeye rağmen konut ihtiyacını karşılıyor!

Türkiye'de 2013 yazında gezi olaylarıyla başlayan ve son üç yıllık sürece yayılan kaotik hava ekonomide derin kırılmalara neden olurken, konut satış verileri değerlendirildiğinde tüketicinin her şeye rağmen konut ihtiyacını karşıladığı gözlendi.

Fikret Orman: Vodafone Arena'yla ilgili kitap yazacağım!

Vodafone Arena'yla ilgili bir kitap yazmayı düşündüğünü belirten Orman, "Vodafone Arena bitince, bir gün inşallah statla ilgili kitap yazacağım. Onun içerisinde gezi olayları dahil hepsi olacak" dedi.

Gayrimenkul fiyatları artacak mı?

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Hükümet kurulur ve güven ortamı tesis edilirse ülke ekonomisi Gezi olaylarının öncesine döner, arsa-tarla fiyatları 6 ay gibi kısa bir sürede yüzde 30-40 artar" dedi.

TMMOB'a büyük ayar!

Hükümet, özellikle Gezi olaylarında tepki gösterdiği Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yapısını baştan aşağı değiştirmeye hazırlanıyor. Taslağa göre, TMMOB dava açamaz hale gelecek.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ imar planı açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 20 Mayıs'ta onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı iptali için 21 Temmuz 2014 tarihinde dava açtı. İşte TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ planlarına ilişkin 21 Temmuz tarihli açıklaması...

1934 yılında Taksim Belediye Parkı (Gezi Parkı) 12 bin liraya kiraya verilecekmiş!

1934 yılında Taksim Belediye Parkı beş yıllığına kiraya verilecekmiş. Bugün Gezi Parkı olarak bildiğimiz park o yıllarda gezi parkıymış ve belediye tarafından işletiliyormuş. Belediye, Taksim Parkı'nı beş yıllığına kiraya verecekmiş.

TMMOB: Konak Tüneli'ne karşıyız!

Konak Tüneli ’nin yapım çalışmaları nedeniyle yıkım tehdidi altında kalan Damlacık halkının isyanına Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İzmir Şubesi de ortak oldu. TMMOB yaptığı açıklamada "Konak Tüneli'ne karşıyız" dedi

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Gezi İstanbul pastane ve bistro zinciri dünyaya açılıyor!

Yüksek Mimar Hakan Kıran, sahibi olduğu ‘Gezi İstanbul’ pastane ve bistro zincirini dünyaya açmaya hazırlanıyor. Kıran, “Şu anda 3 Gezi İstanbul var ve 5 yıllık planda hem Türkiye’de sayısı artacak hem de dünyaya açılacak." dedi

Gezi İstanbul pastane ve bistro zinciri dünyaya açılıyor!

YÜKSEK Mimar Hakan Kıran, “Şu anda 3 Gezi İstanbul var ve 5 yıllık planda hem Türkiye’de sayısı artacak hem de dünyaya açılacak. Ayrıca yeni bir çikolata ve kahve zinciri yaratıyoruz” dedi.

gezi olayları tmmob şpo Haberi

gezi olayları tmmob şpo

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Gürkan Akgün ve Süleyman Balyemez'in işten çıkarılma kararları mahkemece iptal edildi ve yönetim kurulu üyeleri Akgün ve Balyemez, her türlü özlük haklarını geriye kazandılar. 


Açıklamadan bazı bölümler şöyle;


"Şehir Plancıları Odası`nda aldığı görevleri nedeniyle 18 Temmuz 2013 tarihinde, dönemin AKP`li Beylikdüzü Belediyesi tarafından işten çıkarılan Yönetim Kurulu üyemiz Gürkan Akgün ve yine 18 Mart 2012 tarihinde İBB tarafından işine son verilen Yönetim Kurulu üyemiz Süleyman Balyemez`in haklılıkları, mahkeme kararıyla bir kez daha kanıtlandı. 


12 Mart 2012 tarihinde, sekretaryasını yürüttüğümüz Taksim Dayanışması bileşenleri, düzenlediği basın açıklamasının ardından Taksim Meydanı için hazırlanan İmar Planlarına yönelik, en temel demokratik haklardan biri olarak tanımlanan; bireysel itiraz dilekçelerini teslim ettikten sonra, kimlik bilgileri güvenlik görevlilerince kayıt...