15 / 05 / 2024

gıda güvenliği olmayan ülkeler

gıda güvenliği olmayan ülkeler

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada gıda güvenliği tehlikede birçok şirket ve ülkenin, kendi ülkelerinin arazileriyle yetinmediğini, farklı yerlerden arazi kiralayarak veya satın alarak üretim yaptığını belirtti...

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Orsen İnşaat Hırdavat Makina Ve İş Güvenliği Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orsen İnşaat Hırdavat Makina Ve İş Güvenliği Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Cevizli tarafından kuruldu.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti kuruldu!

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Sancaktutan tarafından kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

Asaf İş Güvenliği Ve İnşaat Tadilat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asaf İş Güvenliği Ve İnşaat Tadilat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Karakuş tarafından kuruldu.

Reflex Trafik ve İş güvenliği Limited Şirketi kuruldu!

Reflex Trafik ve İş güvenliği Limited Şirketi Safa Diler Algur ve Kemal Can Kılıç ortaklığında 80 bin TL sermaye ile 8 Kasım'da kuruldu. 

Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu!

Türkiye genelinde yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

gıda güvenliği olmayan ülkeler Haberi

gıda güvenliği olmayan ülkeler

Bakan Eker, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bünyesine ataması yapılan 244 yeni personelin göreve başlama törenine katıldı. 


GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada birçok şirket ve ülkenin, kendi ülkelerinin arazileriyle yetinmediğini, farklı yerlerden arazi kiralayarak veya satın alarak üretim yaptığını belirterek, "200 milyon hektar alanın üzerinde şu anda çok uluslu şirketler veya bazı ülkeler tarafından kiralanmış veya satın alınmış durumda. Ne yazık ki arazilerin kiralandığı ülkelerden önemli bir kısmı dünyada gıda güvenliğinin en yüksek düzeyde tehlikeli olduğu ülkelerdir" dedi. 


Bakan Eker, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 244 personelin göreve başlaması nedeniyle Milli Kütüphane'de düzenlenen törene katıldı. Kuruluşun 5 milyar 300 milyon liralık krediyi 0-8 faiz oranlarında kullandırabilen muazzam bir organizasyona dönüşmesinin onurunu ve gururunu yaşadıklannı dile getiren Eker, 2002 yılı öncesinde ortak...