11 / 05 / 2024

gine

gine

Gine Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura, Türk işadamlarına Gine' de yatırım yapma çağrısında bulunarak, "Gine' de yatırım yapan firmalardan 5 yıl boyunca vergi alınmıyor" dedi...

Türk müteahhitlere Gine'ye yatırım yapın çağrısı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur yaptığı açıklamada "Müteahhitlerimiz Gine'de bugüne kadar 152,6 milyon dolar değerinde 10 proje yapmış. 127 ülkede 404 milyar dolar değerinde proje yapan Türk müteahhitler için Gine'deki rakamlar son derece yetersiz" diye konuştu.

Gine'nin 100 bin konut talebi somutlaştırılacak!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON tarafından düzenlenen iftarda açıklamalar yaptı. Aydın, 'İlk etapta Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin TOKİ modeli ile ülkesinin ihtiyacı olan 100 bin konuttalebini somutlaştıracağız.' dedi.

Gine'den Türkiye'ye milyar dolarlık konut teklifi!

Türk iş adamları Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin “Gelin 100 bin konut yapın” teklifinde bulundu. Bu çağrıya kulak veren iş adamlarından biri olan ASKON Başkanı Orhan Aydın, haziran ayı sonunda 20 kişilik iş adamı ile Gine'ye giderek yatırım yapacak. 

Paşa Parlayan, Yattara için gittiği Gine'de inşaat şirketi kurdu!

Bir dönem Trabzonspor'da oynayan İbrahim Yattara'ya ev inşa etmek için Gine'ye giden Trabzonlu iş adamı Paşa Parlayan, Başkent Konakri'de "Pacha Turk İnşaat" şirketini kurdu.

Karmod Prefabrik'ten Girne'deki işçiler için şantiye yapıları!

Karmod Prefabrik Batı Afrika ülkelerinden Gine'de altın madeni çıkarmaya gelen işçiler için şantiye yapıları kurdu. 150'ye yakın çalışanın konaklayacağı belirlendi.

Gine'deki II. Abdülhamid Han Camisi açıldı!

Gine'nin başkenti Konakri'deki, Mahmut Ustaosmanoğlu adına yaptırılan külliye içerisindeki medrese ve II. Abdülhamid Han Camisi açıldı. Türkiye'den 180 kişilik heyet açılış törenine katıldı.

Karmod, Afrika’da ofis ve hastane yapıları kuruyor!

Karmod tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Karmod son bir aylık süreçte Cibuti’de telekom merkezi hizmet binası ile Gine ve Tanzanya’da hastane yapılarının kurulumunu gerçekleştirerek teslim aşamasına getirdi.

Türk müteahhitlerine Konakri'ye 4 katlı sosyal konutlar yapılması önerildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gineli mevkidaşına Türk müteahhitlerin başkent Konakri'ye 4 katlı sosyal konutlar yapmasını önerdi. Erdoğan, "Bu evler Gine'ye yakışmıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gine'ye dönüşüm önerisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı Afrika ziyaretinin son durağı olan Gine'de Türk firmalarıyla 'kentsel dönüşüm' önerisinde bulundu. Erdoğan, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Papua Yeni Gine'nin doğusunda 7,5 büyüklüğünde deprem!

Papua Yeni Gine'de 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin verilerine göre, deprem başkent Port Moresby'nin 680 kilometre kuzeydoğusunda, yerin 6 kilometre derinliğinde gerçekleşti..

Papua Yeni Gine'de 7,7 büyüklüğünde deprem!

Papua Yeni Gine açıklarında Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından tsunami uyarısı yaptı..

Çin ve Papua Yeni Gine'de deprem!

Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde 1 çocuk öldü, 8 kişi de yaralandı. Deprem Pu'er şehrinin Jinggu kasabasında yerin 10 kilometre altında gerçekleşti.

Papua Yeni Gine'de 6.4'lük deprem!

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeni Britanya bölgesinde 6,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremde herhangi bir yıkımın meydana gelmediği ve bölgede tsunami tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

gine Haberi

gine


Gine Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura, Türk işadamlarına Gine'de yatırım yapma çağrısında bulunarak, "Gine'de yatırım yapan firmalardan 5 yıl boyunca vergi alınmıyor" dedi. Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından bir otelde düzenlenen "Gine Ülke Tanıtım Toplantısına katılan Bangoura, Gine'nin çok önemli yer altı kaynaklarına sahip olduğunu ve 6 ay boyunca yağmur alması ve yumuşak bir iklime sahip olması nedeniyle de önemli tarım ürünlerinin yetiştirilebildiğini söyledi.Bangoura, Gine'de 25 milyar ton yeraltı maden rezervi bulunduğunu ve bu rezeıvlerden 18 milyar tonunun işlenmemiş olduğunu ifade etti. Ülkede ulaşım ve alt yapı için önemli fırsatlar bulunduğunu, otoyol demiryolu ve havaalanlarının inşa edileceğini, hidroelektrik santralleri ve yenilenebilir enerji fırsatlarının olduğunu belirten Bangoura, "Gine'de üretim ve işleme tesisi olmadığı için yetiştirilen meyveler çöpe...