11 / 05 / 2024

giresun aksu imar planı

giresun aksu imar planı

Giresun'da toplu konut inşaatı öncesi kabul edilen yeni imar planıyla Aksu Mahallesi'nde çölleşme tehlikesi doğdu. Yeni planla, oldukça yeşil olan bölgenin emsali arttırılarak en fazla 166 konut yapılabilecek bölgeye 437 konut yapılabilmesine izin verildi

TOKİ Giresun Aksu alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu alt gelir grubu projesinde yer alan 30 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Giresun Aksu orta gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan 11 adet konut için başvurular başladı.

TOKİ Giresun Merkez alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu Mahallesi alt gelir grubunda yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başladı.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Giresun Merkez Aksu 595 konut ihalesi yarın!

Giresun İli, Merkez İlçesi Aksu Mahallesi 595 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak. 

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

TOKİ Giresun 595 konut ihalesi 2 Eylül'de!

Giresun İli, Merkez İlçesi Aksu Mahallesi 595 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ Giresun Merkez Aksu kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi 2020!

TOKİ Giresun Merkez Aksu kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi 2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Giresun Merkez Aksu kura sonucu 2+1 ve 3+1 listesi 2020 ve TOKİ Giresun Aksu kura sonuçları 17 Haziran 2020...

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 kuraları bugün çekiliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun Merkez Aksu projesinin kura çekilişini bugün gerçekleştirecek.

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. Kestel Belediyesi 2018 yılında e-imar uygulamasına geçmişti.

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları!

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları haberimizde yer alıyor. TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru tarihleri ne zaman? İşte merak edilen soruların yanıtları...

giresun aksu imar planı Haberi

giresun aksu imar planı

Giresun'da toplu konut inşaatı öncesinde kabul edilen yeni imar planıyla Aksu Mahallesi'nde çölleşme tehlikesi doğdu. Yeni planla, oldukça yeşil olan bölgenin emsali arttırılarak en fazla 166 konut yapılabilecek bölgeye 437 konut yapılabilmesine izin verildi. 


Yapılaşma alanının 14 bin metrekareden 29 bin metrekareye çıkarıldığı bölgede yollar da tırpanlandı. Bölgenin yol alanı 7 bin metrekareden 6 bin 30 metrekareye düşürüldü. Proje öncesi yapılan imar değişikliğiyle binaların yüksekliğinin arttırılmasının önü açıldı. Giresun Belediyesi tarafından kabul edilen imar planıyla konut alanı yüzde 24'ten yüzde 46'ya çıkarıldı. Eski plana göre bölgeye en fazla 166 konut yapılabilecekken yeni imar planına göre bu 430'a çıkarıldı.


Yenişafak...