14 / 05 / 2024

Giresun Bektaşbey Cami

Giresun Bektaşbey Cami

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Konya Beyşehir 405 konut ile 18 dükkan ihalesi 31 Ekim'de!

TOKİ'nin Konya ili Beyşehir ilçesi Hacıakif Mahallesi 405 adet konut, 18 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 31 Ekim'de gerçekleştirilecek...

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Zekeriya Bey Vadisi projesi başlıyor!

Giresun’un Bulancak İlçesine bağlı Adaköy ve Kusköyü mevkiinde hayata geçmesi planlanan Zekeriya Bey Vadisi doğa ve sağlık turizmi açısından cazibe merkezi olacak. 

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun ili güzergahı meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Giresun'da yapılacak çevre yolu meclis gündeminde!

Giresun'da yapılması planlanan çevre yolu meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Giresun'daki yol inşaatları TBMM'de konu oldu!

Giresun'daki yol inşaatlarının uzun süre bitirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Giresun Milletvekili Bünelt Yener Bektaşoğlu, sorularını Bakan Arslan'a sordu..

Konya Beyşehir’de hak sahipleri belirlendi!

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde inşa edilen 469 konutun hak sahipleri TOKİ tarafından gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Projede konutların yanı sıra cami ve ticaret merkezide bulunuyor..

Giresun Bektaşbey Cami Haberi

Giresun Bektaşbey Cami

Giresun'da 1816 yılında yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyor.


Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor.


Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bekteşbey Camisi'nin dönemin en güzel mimari örneklerini taşıyan oldukça orijinal bir eser olduğunu söyledi.


Caminin dikdörtgen planda köşe taşları kesme, diğer duvarları ise yarı yonu moloz taşlarla yapılmış olduğunu belirten Güleç, şunları kaydetti:


"Üst yapı tamamen ahşaptan yapılmış ve ahşabın en güzel işçilik örnekleri bulanan güzel bir camidir. Cami içerisindeki çatı kendi içerisindeki alanla bölünmüş ve buradaki alanlarda değişik ahşap mimariler uygulanmış süslemeleri ise dönemin özgün mimarisini yansıtan...