22 / 05 / 2024

Giresun cami yenileme

Giresun cami yenileme

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 din görevlisi, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini kendileri yapıyor.

TOKİ Yozgat Cephe Yenileme İnşaatı ihalesi yarın!

Yozgat İli, Merkez İlçesi, Büyük Cami Etrafı Kentsel Tasarım İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ve Sarraflar Caddesi Cephe Yenileme İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı!

Giresun Müftüoğlu Camisi'nin temel çalışmaları başladı. Cami yaklaşık 2 bin 200 kişilik olacak ve toplam 72 metrekare kapalı alanı bulunacak.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

İzmit Yeşil Cami yenilendi!

İzmit Belediyesi cami yenileme çalışmalarına devam ediyor. Belediye bu kapsamda Yeşil Cami'deki tadilat çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak camiyi hizmete açtı

Bursa Gemlik'te cami ve okul çevreleri yenileniyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde cami ve okulların çevreleri güzelleştiriliyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki bütün okul, cami ve sağlık ocaklarının çehresini değiştirdiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluş binalarında da yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

TOKİ Giresun Bulancak 342 konut ihalesi bugün!

TOKİ Giresun İli, Bulancak İlçesi 342 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün yapılacak.

Mersin'de kentsel yenileme başlıyor!

Mersin'de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'nin çalışmalarına start verildi. Tarihi doku korunarak şehir merkezinde Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi Çevresi, Taş Bina Çevresi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Cami Meydanı'ndan oluşan 6 noktada yenileme gerçekleştirilecek.

TOKİ Giresun Bulancak 342 konut ihalesi 28 Temmuz'da!

TOKİ Giresun İli, Bulancak İlçesi, 342 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 28 Temmuz 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Giresun İnönü caddesinde düzenleme çalışmaları başladı!

Giresun Belediyesi'nin 2016 yılı programında yer alan İnönü Caddesi düzenleme ve yenileme çalışmaları başladı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu çalışmaları yerinde inceledi...

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.

Tirebolu-Giresun-Ordu enerji iletim hattı projesi için kamulaştırma!

154 kV Tirebolu-Giresun-Ordu 380 Brş.N. Enerji İletim Hattı Yenileme projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Giresun cami yenileme Haberi

Giresun cami yenileme

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyünde görev yapan 5 din görevlisi, köyde bulunan 9 caminin restorasyon işlerini kendileri yapıyor.  Din görevlisi Abdulkadir Kasap, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce köydeki camilerin restorasyonu için çalışma başlattıklarını söyledi. Yöre halkının da bağışlarda bulunduğunu belirten Kasap, "Önce camilerimizde yapılması gereken restorasyon çalışmalarını belirledik. Yöre halkının bağışlarıyla gerekli malzemeleri satın aldık. Ben ve din görevlisi arkadaşlarımız, inşaat işlerinden anlıyoruz. Buradan hareket ederek, restorasyon çalışmalarını kendimiz yapmaya karar verdik. İşçilik ücreti ödemediğimizden, camilerimizin bakım ve onarımları için daha fazla malzeme alma imkanımız oldu." dedi.


"Çevre köylerden de yoğun talep aldık"

Kasap, köydeki 9 camiden 6'sını baştan aşağıya yenilediklerini, bunlardan 2'sini neredeyse yeniden inşa ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Tek katlı olan camilerimizin tavanlarını söktük ve buralara birer kat...