28 / 04 / 2024

giresun havalimanı ne zaman açılacak

giresun havalimanı ne zaman açılacak

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olan ve dünyanın da en geniş pistlerinden bir tanesi olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda mart ayında deneme uçuşlarına başlanacağını söyledi...

Çorum Havalimanı ne zaman tamamlanacak?

Çorum Havalimanı'nın tamamlanma tarihine ve ile ne zaman demir yolu hattı yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sunat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı ne olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın ne olacağı sorusuna da açıklık getirdi. İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak? İşte o tarih!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının ardından, Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara ne zaman kapatılacağı merak konusu oldu. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak?

Atatürk Havalimanı ne zaman ve nasıl kapatılacak?

Atatürk Havalimanı ne zaman ve nasıl kapatılacak? Kapatıldıktan sonra buraları kim, nasıl, koruyup, yeni döneme geçiş için hazırlayacak? 

İstanbul Yeni Havalimanı ne kazandıracak?

Türkiye'nin gurur projesi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında çalışmalar 7/24 devam ediyor. Dev proje 29 Ekim'de açılacak. Peki İstanbul Yeni Havalimanı ne kazandıracak?

Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı'nın kaderini değiştirdi!

Ordu Gülyalı ilçesinin kaderini değiştiren Ordu-Giresun Havalimanı bölgedeki gayrimenkullerin fiyatlarını da artırdı.

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu havalimanı dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk denize dolgu havalimanı. Tamamı Türk mühendislerin eseri olan havalimanımızla ne kadar gurur duysak az." dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

Günyalı Belediye Başkanı Şen, "Havalimanının ilçemizde hizmete girmesiyle o günden bugüne arsa ve emlak fiyatları her geçen gün artıyor" diye konuştu.

Giresun Kalesi'ne teleferik geliyor!

Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı seminerinde konuşan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, "Gemilerçekeği’nden Giresun Kalesi’ne bir teleferik yapmayı düşünüyoruz.” dedi

Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı'da arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

giresun havalimanı ne zaman açılacak Haberi

giresun havalimanı ne zaman açılacak


Vali Kenan Çiftçi, havalimanının 3 kilometrelik pistinin bittiğini belirtirken, mart ayı itibariyle pistin ışıklandırılmış olacağını kaydetti. Vali Çiftçi, yetkililerden bilgi aldıktan sonra havalimanı pistinde incelemelerde bulundu. Çifti, yaptığı açıklamada, “Ordumuzun hayalleri vardı. Bu hayallerden bir tanesi de hava limanıydı. Ordu ve Giresun Havalimanı’nın pistinin 3 bininci metresindeyiz. Pist bitti son olarak 5 santimlik asfaltı kaldı. Şubat sonunda Ordu tarafındaki ışıklandırmalar, mart ayı içerisinde Giresun tarafındaki ışıklandırmalarda bittikten sonra deneme uçuşlarına başlanabilecek. Apronlar ile birlikte yapılacak olanlar, imza aşamasında onlar 2014 yılının ikinci yarısında tamamlanır ve buradan uçarız” diye konuştu.


“DÜNYANIN EN GENİŞ PİSTLERİNDEN BİR TANESİ”


Vali Kenan Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı’nın pistinin 60 metre genişliğinde olduğunu ifade ederken, “Şu anda bu piste yukarıdan gözle görülebilecek bütün uçaklar buraya inebilir. 60 metre pist...