08 / 05 / 2024

giresun imar

giresun imar

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Giresun'da kat yüksekliği tartışması yapıldı!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı 2.toplantısı yapıldı. Kat yüksekliği tartışması Giresun Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Kerim Aksu başkanlığında Ocak ayı 2. toplantısını yaptı.

Giresun Aksu Mahallesi'nin yeni imar planına izin verildi!

Giresun'da toplu konut inşaatı öncesi kabul edilen yeni imar planıyla Aksu Mahallesi'nde çölleşme tehlikesi doğdu. Yeni planla, oldukça yeşil olan bölgenin emsali arttırılarak en fazla 166 konut yapılabilecek bölgeye 437 konut yapılabilmesine izin verildi

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini söyledi.

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

TKDK'dan imar barışı çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, imar barışının girişimciler için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Giresun Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısında imarla ilgili konular masaya yatırıldı.

Giresun'da imar barışı kapsamında yıkılacak evler tespit edildi!

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Sis Dağı ve Kümbet yaylalarında yıkımına başlanan yayla evleriyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Giresun'da imar barışı başvuruları sürüyor!

İmar mevzuatına ve mimari projesine aykırı yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınıyor.  İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan kimselere bazı haklar tanınıyor.

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Giresun'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İmar Barışı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşmayla ile ilgili suistimallerin yaşanmaması uyarısı yaptı. 

Giresun Atatürk Stadı park oluyor!

Giresun Atatürk Stadı'nın imar planında değişiklik yapıldı. Stadın imar planı " park " olarak değiştirildi...

giresun imar Haberi

giresun imar

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan Giresun'da il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hem kültürel hayat hem de ekonomik hayat için çok önemli olduğunu ve bazı konuların şehir için büyük önem arz ettiğini belirtti. 


Karaibrahimoğlu, Giresun'da kültür ve turizm açısından yapılması gerekenler hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: 


İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ'NE YENİ UZMANLAR ALINMASI 


"Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ilimizdeki kültürel faaliyetler ve turizmin gelişmesinde öncü, eksikleri tespit eden, çözüm üreten ve bu konularda çalışan çeşitli resmi ve özel...