06 / 07 / 2024

Giresun Kümbet yayla

Giresun Kümbet yayla

Uzundere ve Kümbet Köyü çekişmesi sona erince kazanan Kümbetliler oldu.. Turizm ve Güzelleştirme Derneği olarak, üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık..Yapmaya da devam edeceğiz…. Kümbet esnafının da dikkatli olması lazım..

2023 TOKİ Mersin müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ Mersin İlk Evim Arsa kura çekilişi tüm hızıyla devam ederken, TOKİ Mersin ilinde Anamur, Aydıncık, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke Tarsus ilçelerinde müstakil arsa kurasını 13 Nisan Perşembe günü çekildi. Peki, TOKİ Mersin müstakil arsa kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte merak

Ankara Keçiören'de 3 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Ankara ili Keçiören Belediye Başkanlığı, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Ovacık ve Yayla Mahallesinde yer alan 3 arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Adil Karaismailoğlu: Giresun kısa sürede ayağa kaldırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, selden zarar gören Giresun'da incemeler yaptı ve "Dün olduğu gibi bugün de yarın da Devletimiz Giresun'umuzun yanında" dedi.

Bu illerde evi olanlar yaşadı! Kiralar uçtu!

Koronavirüs sonrası konuta olan talep canlanmaya devam ediyor. Evde kalmak isteyen ve izole olmak isteyen vatandaşlar, yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep ediyor. Peki kira fiyatları ne oldu? Kiralar en çok hani bölgede arttı?

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Koronavirüs konut fiyatlarını da tercihlerini de değiştirdi. Yazlık ve yayla evi gibi müstakil konutlara olan talep artarken, fiyatlarda tavan yaptı. Ülkemizde müstakil ev fiyatları ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan beri yüzde 25, kira fiyatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

Giresun'da imar barışı kapsamında yıkılacak evler tespit edildi!

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Sis Dağı ve Kümbet yaylalarında yıkımına başlanan yayla evleriyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Sivas'ta 15 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Sivas PTT Başmüdürlüğü tarafından Kadıburhanettin Mahallesi, Kümbet Mevkiinde bulunan gayrimenkul ihale usulü ile satışa sunuluyor. İhale 22 Ağustos'ta yapılacak..

Giresun Kümbet Yaylası'nda acele kamulaştırma kararı!

Giresun İli Dereli İlçesi'nde Kümbet köyünde acele kamulaştırma yapılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünki Resmi Gazete'de yayınlandı.

Manisa'da yol iyileştirme çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir il sınırı hattında bulunan Yunusemre ilçesi Gökçeler, Yayla ve Sarıkaya Mahallelerine yol iyileştirme ve stabilize çalışmalarına başladı.

Esenyurt'taki Giresun Kültür Evi açıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan Giresun Kültür Evi, ilçedeki Giresunluların hizmetine açıldı. Açılış programında katılımcılara yöresel yiyecekler dağıtıldı. Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı programa 15 bin kişiye yakın vatandaş katılım sağladı.

TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuruları nereye yapılacak?

287 konutluk TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy projesindeki daireler için başvuru dönemi başladı.Peki, TOKİ Giresun Aksu ve Küçükköy başvuruları nereye yapılacak?

Giresun Kümbet yayla Haberi

Giresun Kümbet yayla

Giresun’un en eski yaylası..Kotana-Pınarlar yolu yokken, Alucra’ya, Şebinkarahisar’a arabalar Kümbet-Üçşehitler güzergahından giderdi.

1960’lı yılllarda başlanan Kotana-Kümbet yolu ile, Kümbet’e ulaşım daha da kolaylaştı..Kanlıhan-Kümbet yolu da hizmete girince, Karadeniz’de Kümbet Yaylası, Kültür Turlarındaki yerini aldı…Her geçen gün artan tesisleşme arttı. Yöre çocuğu Hasan Aydın’ın Milletvekilliği döneminde altyapısında iyileştirmeler yapıldı…Vali Dursun Ali Şahin’in döneminde, Kümbet’te yerleşik 450 meskene ahşap kaplamaya başlandı.. 11 fırın, 6 bakklal, 9kasap ve onlarca konaklama tesisi ile ufak-tefek eksiğine rağmen Kümbet Giresun’un en çok ziyaret edilen yaylası oldu..

Bugün yılın 3 ayını kesintisis Kümbet’te yayala yaparak geçiren, Kümbet turizm ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer ÜLKÜ ile Kümbet’i ve geleceğini konuşacağız…


Ülkü Başkanım derneği kurdunuz..Kümbet’te neler değişti?

Kümbet’in n büyük sorunu çöp surunuydu..ilk işolarak çöpe el attık..İstanbul’dan çöp konteynırları getirdik..Kümbet’in çeşitli yerlerine...