06 / 07 / 2024

Giresun Kümbet

Giresun Kümbet

Uzundere ve Kümbet Köyü çekişmesi sona erince kazanan Kümbetliler oldu.. Turizm ve Güzelleştirme Derneği olarak, üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık..Yapmaya da devam edeceğiz…. Kümbet esnafının da dikkatli olması lazım..

Adil Karaismailoğlu: Giresun kısa sürede ayağa kaldırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, selden zarar gören Giresun'da incemeler yaptı ve "Dün olduğu gibi bugün de yarın da Devletimiz Giresun'umuzun yanında" dedi.

Giresun Dereli'deki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun Dereli'de sel ve heyelandan etkilenerek zarar gören riskli binaların yıkımına başlandı.

Giresun'da risk oluşturan binalar yıkılıyor!

Giresun'un Dereli ilçesinde yaşanan sel ve heyelanın ardından risk oluşturan binaların yıkımı devam ediyor...

Zehra Zümrüt Selçuk: Giresun'da SGK prim ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Selçuk, Giresun’da SGK prim ödeme süresinin 31 Aralık'a, SGK’ya verilecek prim belgelerinin süresinin de 15 Aralık’a ertelendiğini bildirdi.

Giresun'da riskli binaların yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'da yaşanan sel sonrasında taşınmaların başladığını belirtti ve "Bugün sabah 4 binanın yıkımını gerçekleştirdik" dedi...

Giresun'daki selde 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü!

Giresun'da meydana gelen sel sonucu 3'ü Dereli'de, 4'ü Doğankent'te, 10'u Yağlıdere'de olmak üzere 17 bina yıkıldı, bu üç ilçede toplamda 361 bina hasar gördü.

Giresun'da 5 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Giresun Belediye Başkanlığı, Hacımiktat Mahallesi'nde yer alan 2 adet gayrimenkulü aylık toplam 47 bin 500 TL bedelle 5 yıllığına kiraya verecek. 

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 25 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun Tirebolu 274 konut ihalesi 18 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun İli Tirebolu İlçesi 274 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Giresun 309 konut ihalesi 10 Aralık'ta!

Giresun İli, Merkez İlçesi, Aksu Mahallesi 2. Etap 309 Adet Konut İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 10 Aralık tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

Giresun Belediyesi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Giresun Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını gerçekleşti. Belediye bir sonraki meclis toplantısını 11 Aralık tarihinde yapacak.

Giresun'da imar barışı kapsamında yıkılacak evler tespit edildi!

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Sis Dağı ve Kümbet yaylalarında yıkımına başlanan yayla evleriyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Giresun Kümbet Haberi

Giresun Kümbet

Giresun’un en eski yaylası..Kotana-Pınarlar yolu yokken, Alucra’ya, Şebinkarahisar’a arabalar Kümbet-Üçşehitler güzergahından giderdi.

1960’lı yılllarda başlanan Kotana-Kümbet yolu ile, Kümbet’e ulaşım daha da kolaylaştı..Kanlıhan-Kümbet yolu da hizmete girince, Karadeniz’de Kümbet Yaylası, Kültür Turlarındaki yerini aldı…Her geçen gün artan tesisleşme arttı. Yöre çocuğu Hasan Aydın’ın Milletvekilliği döneminde altyapısında iyileştirmeler yapıldı…Vali Dursun Ali Şahin’in döneminde, Kümbet’te yerleşik 450 meskene ahşap kaplamaya başlandı.. 11 fırın, 6 bakklal, 9kasap ve onlarca konaklama tesisi ile ufak-tefek eksiğine rağmen Kümbet Giresun’un en çok ziyaret edilen yaylası oldu..

Bugün yılın 3 ayını kesintisis Kümbet’te yayala yaparak geçiren, Kümbet turizm ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer ÜLKÜ ile Kümbet’i ve geleceğini konuşacağız…


Ülkü Başkanım derneği kurdunuz..Kümbet’te neler değişti?

Kümbet’in n büyük sorunu çöp surunuydu..ilk işolarak çöpe el attık..İstanbul’dan çöp konteynırları getirdik..Kümbet’in çeşitli yerlerine...