16 / 05 / 2024

Giresun yayla alt yapı çalışmaları

Giresun yayla alt yapı çalışmaları

Giresun'daki yaylaların alt yapı ve ulaşım imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı...

TOKİ Giresun Aksu alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu alt gelir grubu projesinde yer alan 30 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Giresun Merkez alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu Mahallesi alt gelir grubunda yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başladı.

Giresun Güce TOKİ alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Güce alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar satışa çıktı.

TOKİ Giresun Güce alt gelir kura çekilişi ne zaman 2021?

TOKİ Giresun Güce alt gelir kura çekilişi ne zaman 2021 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Giresun Güce alt gelir kura çekilişi ne zaman 2021 sorusunun yanıtı ve proje detayları...

TOKİ Giresun Güce alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Güce alt gelir grubu projesi için başvurular başladı.

Giresun’da evlerini boşaltanlara kira desteği!

Giresun’da sağanak sonucu 361 bina ile alt ve üst yapıda ağır hasarın oluştuğu selin izleri siliniyor. Selin vurduğu köylerdeki hasar alan evlerini boşaltanlar, güvenli yerlerde sağlanan kira desteği ile yeni yaşamlarını kuruyor.

TOKİ'den Giresun'da 480 TL taksitle ev fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Giresun'da da projelerimiz var, vatandaşlarımız 480 lira taksitle ev alabiliyorlar ve bu evlere erişebiliyorlar. Kira öder gibi hatta kiranın da daha altında bu evlere ulaşabiliyorsunuz" dedi..

Giresun'da inşaat temelinde heyelan! Evler boşaltıldı!

Giresun'da temelinde heyelan meydana gelen inşaatın yanında bulunan 3 katlı apartman ve tek katlı ev tedbir amacıyla boşaltıldı. 

Giresun'da imar barışı kapsamında yıkılacak evler tespit edildi!

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, Sis Dağı ve Kümbet yaylalarında yıkımına başlanan yayla evleriyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Giresun'daki 70 yıllık okulda tepki çeken dönüşüm!

Giresun'da 1947 yılında inşa edilen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin binasında tepki çeken dönüşüm başladı. Müze olacak diye boşaltılan bina, imam hatip lisesine çevrildi.

Yayla İnşaat 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Yayla Enerji üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. altı aylık ara hesap dönemine ait özet Edip tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporu, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu yayınladı.

Yayla evleri de imar barışı kapsamında!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaylacıların en büyük sorunu haline gelen yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağlatamamak gibi problemlerin çözüleceğini müjdeledi.

Giresun yayla alt yapı çalışmaları Haberi

Giresun yayla alt yapı çalışmaları

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun ilindeki yaylaların alt yapı ve ulaşım imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bektaşoğlu önergesinde "Ülkemiz ve özellikle Karadeniz Bölgesinde doğa şartlarına uyumlu en uygun ve alternatif turizm, yayla turizmi olarak görülmektedir. Bölge kentlerimizde yayla turizm potansiyelinin değerlendirilmesi yönünde yapılan çalışmaların Giresun ili özelinde yeterli olmadığunu görmekteyiz." dedi.

Bektaşoğlu "Kış turizmi açısından yeterince değerlendirilmeyen Giresun Yaylalarının alt yapı olanağı ve ulaşım imkanlarının artırılmasına yönelik Bakanlığınız nezinde ve diğer Bakanlıklarla eşgüdüm halinde hangi çalışmalar yürütülmektedir?" diye...