05 / 05 / 2024

girne üniversite

girne üniversite

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımlarıyla Lefîkoşa'daki camii inşaatının temeli atılırken, Girne'deki üniversitenin temel atma töreni sinevizyondan canlı olarak yayınlandı. Beşir Atalay, KKTC'nin bir eğitim adası haline geldiğini belirtti...

Yeni Yapı üniversite kuracak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Naci Topsakal üniversite kurmak için ciddi çalışmaları olduğunu belirtti, Topsakal tartışmaların bitmediği Atatürk Kültür Merkezi'yle ilgili de açıklamalar yaptı...

Yağmur Özyalçın: Girne’de imar planı olmalı!

Kıbrıs Girne'de faaliyet gösteren Özyalçın Construction Ltd. Direktörlerinden Yağmur Özyalçın, inşaat sektörünü, projeleri ve yatırımları değerlendirdi. Özyalçın, Girne’de imar planı olmamasının büyük sorun olduğunu söyledi.

Üniversite şehirleri yabancıların radarında!

Türkiye’ye gelen ve tatil bölgelerinde gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar şimdi de üniversite şehirlerini radarına aldı.

Kıbrıs Girne Kültür Merkezi yeniden inşa ediliyor!

Kıbrıs Girne Belediyesi tarafından yıllardır çeşitli tiyatrolar, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan Kültür Merkezi yeniden inşa ediliyor.

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

Maltepe'nin 11'nci semt pazarı Girne Mahallesi'nde açıldı!

Maltepe Belediyesi, binlerce kişinin imzası ve talebi üzerine ilçe genelindeki 11. semt pazarını Girne Mahallesi’nde açtı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bizim için aslolan vatandaşa hizmet etmektir. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Maltepe Girne Mahallesi pazarına kavuştu!

Maltepe Belediyesi, binlerce kişinin imzası ve talebi üzerine ilçe genelindeki 11. semt pazarını Girne Mahallesi’nde hizmete açtı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı açıklamada “Bizim için aslolan vatandaşa hizmet etmektir. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Girne'de imar planları düzenlenmeli!

Girne'de yüksek katlı apartman furyası devam ediyor. Girne'de apartmanların kat sayısı giderek artıyor.

İstinye Üniversite Hastanesi Damar Sağlığı Merkezi açıldı!

istinye Üniversite Hastanesi Damar Sağlığı ve Yaşam Merkezi açıldı, merkez damar hastalıklarına erken tanı sağlayacak.

Coordinat Bornova üniversite öğrencileri için çok cazip!

DRC Grup Kurucu Ortaklarından Onur Durmuş yaptığı açıklamada "Coordinat Bornova projesi, üniversite öğrencileri için çok cazip. Yatırımcılar da projemize büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Girne Belediyesi'nden Beylikdüzü Hayvan Bakım Evi'ne inceleme!

Beylikdüzü Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sistemi anlamak için ilçeye gelen Girne Belediyesi yetkilileri; barınak, ameliyathane, mutfak, engelli bölümü ve kedi evleri bölümünü gezdi.

Girne Çatalköy imar planı ile ilgili sunum gerçekleştiriliyor!

Girne-Çatalköy İmar Planı vizyon çalışmaları öncesinde 12 Ocak 2017 Perşembe günü Grand Pasha Otel’de kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek amacıyla sunum gerçekleştiriliyor.

İstinye Üniversite Hastanesi açıldı!

Medical Park, VM Medical Park ve Liv Hospital'ın çatı şirketi MLP Care'in katkısıyla kurulan İstinye Üniversite Hastanesi, İstanbul Esenyurt'ta kapılarını açtı.

girne üniversite Haberi

girne üniversite
Bünyesinde İlahiyat Fakültesi de bulunan Yakın Doğu Üniversitesi tarafından inşa edilecek Kıbrıs'ın en büyük camii ile Yakın Doğu Üniversitesi imkanlarıyla kurulan, ancak idari ve akademik kadrosu bakımından bütünüyle özerk olan Girne Üniversitesi'nin temel atma törenleri eşzamanlı olarak gerçekleşti. Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanı sıra, Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) yöneticileri ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı vekili Sibel Siber, Türkiye ve KKTC'den basın mensuplarının da katılımıyla, Lefkoşa ve Girne'de eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'nin bir eğitim adası haline geldiğini, sosyal ve ekonomik olarak KKTC için bu sektörü önemli gördüklerini belirterek, "Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı olarak KKTC'deki üniversitelerin daha...