27 / 04 / 2024

GİSP

GİSP

‘Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu’ konulu yuvarlak masa toplantısı Kentsel Dönüşümün En Çok Sosyal Boyutu Atlanıyor tarafından düzenlendi. 

Yeni nesil gayrimenkul beklentilerini çözenler kazanacak!

GİSP tarafından düzenlenen Yeni Neslin Gayrimenkul Beklentileri başlıklı toplantı, Kanyon JointIdea ofisinde gerçekleşti.

Teknoloji, gayrimenkulle ilgili bildiğimiz herşeyi değiştirecek!

GİSP'in düzenlediği, Gayrimenkul ve Teknoloji başlıklı yuvarlak masa toplantısı, üyelerin ve GİSP Genç takımının katılımıyla yapıldı.

Gayrimenkul sertifikaları kentsel dönüşüme finansman yaratır mı?

GİSP düzenlediği, “Gayrimenkul Sertifikaları ve Yeni Finansman Araçları” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, GİSP üyelerinin ve sektörün diğer temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gayrimenkul sektörünün 2017 öngörüleri!

Gayrimenkul Türkiye (GMTR) Dergisi ve Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) ortaklaşa düzenlediği, “2017 Gayrimenkul Sektörü Öngörüleri” yuvarlak masa toplantısına, PWC Türkiye ev sahipliği yaptı.

Gayrimenkul için Strateji Platformu'nda yeni dönem!

Türkiye'nin ilk gayrimenkul think-tank'i olan GİSP, önümüzdeki dönemde uluslararası yatırımcı için gayrimenkul ortamının geliştirilmesi, kentsel dönüşümde yeni düzenleme sonrası süreç ve gayrimenkul finansmanında yeni araçlar konularında faaliyet gösterecek.

GİSP: Kısa vadede konutta balon tehlikesi yok ancak önlem alınmalı!

CNR EXPO’ da düzenlenen Emlak 2013 Fuarı kapsamında, Gayrimenkul için Strateji Platformu ( GİSP ) tarafından ‘ Türkiye’deki Gayrimenkul Projeleri Finansman Yöntemleri ’ başlıklı panel gerçekleştirildi...

Evrim Karayel: İstanbul'a hak ettiği değer verilmiyor!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) Başkan Yardımcısı Evrim Karayel, Kasım ayının 8 ’nci günü kutlanan ‘ Dünya Şehircilik Günü ’ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Patronlar İstanbul markası için bir araya geldi!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin

Gayrimenkulcüler İstanbul’u marka şehir yapacak!

Dumankaya, Kent Development, Gürallar Yapı, Sur Yapı gibi bir çok öncü kuruluş Gayrimenkul İçin Strateji Platformu'nda İstanbul’u marka şehir haline getirme çalışmaları için bir araya geldi.

GİSP'in konutta KDV düzenlemesine ilişkin 5 maddelik görüşü!

Bilindiği üzere 1 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile 150m2’nin altındaki konutlar için uygulanan KDV oranlarında değişiklikler yapılmıştır

Konut satışlarında rekabet alanı kaliteden KDV'ye kayacak!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkanı Gürler Ünlü, gayrimenkul sektöründeki rekabet alanının, konutlarda sunulan kaliteden, uygulanan KDV oranına kayacağını söyledi

Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları'nın ilki 13 Aralık'ta!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP), bir dizi panel, söyleşi ve konferanstan oluşan ‘Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın ilkini 13 Aralık 2012’de düzenliyor

Vestel’de SP 313-AG Su Sebili vade farksız 9 taksitle satışta!

Sıcak yaz günlerinin en çok aranan ürünlerinden olan su sebili, havaların ısınmasıyla insanlar tarafından en çok araştırılan cihazlar arasındaki yerini aldı. Vestel ise SP 313-AG Su Sebili’ni vade farksız 9 taksit imkânıyla satışa sundu.

Gayrimenkul fiyatları neden yükseliyor? GISP, artışları inceliyor! 

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın sebeplerini açıkladı. İşte o sebepler...

GİSP 'METAVERSE ve Gayrimenkul' konularını masaya yatırdı!

GİSP gündemde merak uyandıran “METAVERSE ve Gayrimenkul” konularını gerçekleştirdikleri toplantıda değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörünün 2021 ütopyası!

GİSP Başkanı Hakan Gümüş, 2021'de gayrimenkul sektöründe geliştirilmesi gereken konuları listeledi. İşte İşte GİSP Başkanı Hakan Gümüş'ün 19 maddelik gayrimenkul sektörü reçetesi...

Depremle mücadelede üst kurulu kurulmalı!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Depreme Mekansal Hazırlık ve Kentsel Dönüşüm’ konulu Online Yuvarlak Masa toplantısında ‘Depremle Mücadele Üst Kurulu’ kurulması konusundaki görüşler masaya yatırıldı.

Korona sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

GİSP Başkanı ve Bosphorus Invest YK Başkanı Hakan Gümüş, korona sonrası gayrimenkul sektöründe ditijalleşmenin öneminin artacağını söyledi.

Kentsel dönüşüme yeni finansman modelleri gerekiyor!

GİSP tarafından düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Finansman Modelleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İstanbul’da beklenen deprem dolayısıyla gündemden düşmeyen Kentsel Dönüşüm konusu, yeni finansman modelleri yönüyle tartışıldı, somut çözüm önerileri sunuldu.

GİSP taşınmaz değerlemede CBS kullanımını masaya yatırdı!    

GİSP İzmir Grubu'nun ikinci yuvarlak masa toplantısı, "Urban GreenUp" ve "Taşınmaz Değerlemede CBS Kullanımı" konu başlıklarıyla gerçekleştirildi...

Ankara'da AVM'lere yeni roller düşüyor!

GİSP, Ankara’da fonksiyonunu yitiren alışveriş merkezlerinin yeniden yükselişe geçmesi konusunu masaya yatırdı.

Lojistik gayrimenkulde yeni bir yatırım alanı oluyor!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) tarafından düzenlenen toplantıda Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, gayrimenkul yatırımı alanında lojistiğin değer kazandığını açıkladı.

GİSP kamunun gayrimenkul alanında dijitalleşmesini masaya yatırdı!

GİSP Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kamunun Gayrimenkul Özelinde Dijitalleşmesi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında gayrimenkulün dijitalleşmesinden ortaya çıkacak değer ve kamu kurumlarının bu konudaki çalışmaları ele alındı...

GİSP Ankara ve İzmir'de şube açtı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu, sektör oyuncularını bir araya getirmek ve yeni işbirliği modelleri oluşturmak için GİSP-Ankara ve GİSP-İzmir şubelerini kurdu.

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Yeni Yönetim Kurulu belirlendi!

Gayrimenkul sektörünü geliştirmeye yönelik somut adımlar atılması amacıyla kurulan GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu), Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim belirlendi. 

GİSP Haberi

GİSP

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından ‘Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı düzenlendi. Toplantıda, plansız ve hızlı bir şekilde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının, şehirlerin sosyal ve kültürel yapısında meydana getirdiği yıkıcı değişiklikler tartışıldı.


Prof. Dr. Ayşenur Ökten, Özcan Biçer, Onur Soytürk ve Bahar Yalçın’nın sunumlarıyla gerçekleştirilen interaktif toplantıda, master plan olmadan, parsel bazlı yapılan kentsel dönüşüm ve inşaat çalışmalarının, bölgelerin kültürel ve sosyal kimliğinde meydana getirdiği değişiklikler ve bu değişikliklerin mülk sahipleri ve kiracılar üzerindeki etkileri tartışıldı. 


Toplantıda konuşan Ayşenur Ökten, "Kentsel dönüşüm çalışmaları planlanırken, bölge halklarının katılımı sağlanmadığı için, kamuya ve kentsel dönüşümü gerçekleştiren özel sektör firmalarına karşı tepkiler oluşuyor" dedi. 


Özcan Biçer ise konu ile ilgili olarak "Katılım sağlanmadan yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları fiyasko ile...