06 / 07 / 2024

gmsi beyannamesinin süresinden sonra verilmesi

gmsi beyannamesinin süresinden sonra verilmesi

25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyannameler yapılan düzenleme ile 31 Mart'a kadar verilebiliyor. Peki bu sürenin kaçırılması durumunda ne olur? Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi nasıl verilir?

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Kısa çalışma ödeneği süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin karar bugünkü 32263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İŞKUR, yapılan kısa çalışma ödemelerinin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyeceğine dikkat çekti.  

İstanbul Havalimanı Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biri!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir" dedi.

Gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi 31 Mart'ta dolacak!

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin 31 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor.

Murat Kurum'dan Denizli'deki depremzede konutlarına ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de depremzedeler için yapılan konutları ziyaret ederek inceleme gerçekleştirdi. Kurum, "İnşallah iki inşaatımızı da süresinden çok daha önce mayıs-haziran ayında bitirerek yaklaşık 320 hak sahibi vatandaşımızın yaralarını sarmış olacağız" dedi...

Batman Yenişehir'e modern eğitim yatırımı!

Batman'ın Yenişehir ilçesinde inşa edilen modern eğitim yuvası ve yurt binasının yapımı tamamlandı. 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 300 kişilik öğrenci yurdunun inşaatı süresinden önce bitti.

Konya Bozkır Şehir Konağı'nın yüzde 50'si tamam!

Bozkır Şehir Konağı'nda sona yaklaşılıyor. Konağın yüzde 50'si tamamlandı. Turgutlar İnşaat sahibi Mustafa Turgut, iş bitim süresinin 30 Eylül olduğunu ancak inşaatını bitim süresinden önce tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü 2017'de açılacak!

Rönesans Sağlık Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, "Adana hastane projemizi sözleşme süresinden daha erken tamamlayarak gelecek yılın ortalarında teslim etmeyi öngörüyoruz" dedi.

İzmir Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı hizmete açıldı!

Süresinden önce tamamlanan "İzmir Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı" projesi hizmete açıldı. Başkan Kocaoğlu, Buca’ya 2 milyar liralık yatırım daha yapacaklarını müjdeledi.

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi olur mu?

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Gülden Türkyaman bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi olur mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte Türkyaman'ın o yazısı...

BATSO yeni hizmet binasında çalışmalar sürüyor!

Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binası tam hız sürüyor. BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, süresinden önce firmanın tamamlayacağı 7 katlı hizmet binasında modern bir konferans salonunun yer alacağını söyledi.

Samsun Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde sona gelindi!

Derebahçe Mahallesi’nde hızla yükselen Derebahçe Sosyal Tesisleri görenleri hayrete düşürüyor. Erdoğan Tok, “Temel atma töreninde halkımıza erken bitirme sözü verdik. Sözümüzü yine tutuyoruz” dedi. Tesis bitiş süresinden önce teslim edilecek.

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Kira sözleşmesi yazılı olabileceği gibi sözlü de olabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü? Değil mi?

Kiracının, kira sözleşmesinde öngörülen süre dolmadan evden çıkması!

Hayatın olağan akışı içerisinde beklenmeyen durumların meydana gelmesi sonucu aslında oturmayı planladığınız bir evden süresinden önce çıkmanız gerekebilir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

gmsi beyannamesinin süresinden sonra verilmesi Haberi

gmsi beyannamesinin süresinden sonra verilmesi

Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler, Gayrimenkul sermaye iradı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Vergi için mükellefler elde ettikleri kira gelirlerini vergi dairesine beyan etmekle sorumlu oluyor. 25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyannameler yapılan düzenleme ile 31 Mart'a kadar verilebiliyor. 


Peki bu sürenin kaçırılması durumunda ne olur? Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi nasıl verilir?


Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi cezası...

GMSİ beyannamesinin süresinden sonra verilmesi mümkün olabiliyor.


Beyannamenin süresinde verilmemesi durumunda pişmanlık talepli veya kanuni süresinden sonra beyanname verilebiliyor.


Pişmanlık Talepli Verilen Beyanname..

Elde etmiş olduğunuz kira gelirleriniz ile ilgili beyannamenizi beyan döneminde beyan etmediyseniz 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun 371. Maddesinde yer alan pişmanlık ve ıslah hükümlerinden faydalanarak beyannamenizi pişmanlık talepli olarak...