02 / 05 / 2024

GMSİ nereye verilir

GMSİ nereye verilir

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olan taşınmaz mallardan elde edilen kira gelir vergisi için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, GMSİ nereye ödenir? GMSİ nereden ödenir?

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? Gıda yardımı kimlere verilir?

Gıda yardımı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Kira beyannamesi nereye verilir 2017? İşte seçenekler!

2016 yılı içerisinde konut ve işyerini kiraya vererek istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler 2017 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira beyannamesi nereye verilir 2017? İşte seçenekler

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

Emlak alım satım beyannamesi nedir?

Emlak alım satımı halinde, emlak vergisi mükellefinin de değişmesi için emlak alım satım beyannamesinin verilmesi gerekiyor. Peki, emlak alım satım beyannamesi nedir? Emlak alım satım beyannamesi nereye verilir?

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Konut kredisi dosya masrafı iadeleri hakkında alınan Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masrafları iade ediliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Veraset ve intikal vergisi kanun hükümlerine göre,bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri için ilk olarak malların beyan edilmesi gerekiyor. Peki, miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Sözlü vasiyetname nereye verilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabilir. Peki, sözlü vasiyetname nereye verilir?

Veraset vergi beyannamesi nereye verilir?

Veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız surette bir kişiden diğer kişiye intikali veraset ve intikal vergisine tabi olup, bu intikaller nedeniyle beyanname veriliyor. Peki, veraset vergi beyannamesi nereye verilir?

Fek yazısı nereye verilir?

Konut kredisi kullanılarak alınan bir evin borcunun ödenmesi halinde fek yazısı alınıyor. Bu fek yazısı, ipoteğin kaldırılması için gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nereye verilir? İşte yanıtı...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenecek belgeler!

Kendisine miras kalan veraset ve intikal vergisi mükellefleri, taksit ödemeleri için öncelikle beyanname veriyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi nereye verilir? Veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenecek belgeler nelerdir?

Ev beyannamesi nereye verilir?

2014 yılı içerisinde evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki vergi için ev beyannamesi nereye verilir?

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi nereye verilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Vergi için önce beyanname veriliyor. Peki, değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi nereye verilir?

GMSİ nereye verilir Haberi

GMSİ nereye verilir

GMSİ nasıl ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı olan taşınmazların kira gelir vergisi için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Vergi borcunu hala ödememiş mükelleflerin önünde son 3 gün bulunuyor. Peki, GMSİ nereye ödenir? GMSİ nereden ödenir?


Vergi, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine ödeniyor. Ayrıca, bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine de ödenebiliyor.


İsteyen mükellefler vergi borcunu tahsile yetkili kılınan banka şubeleri aracılığı ile de vergi borcunu ödeyebiliyor.


Tahsile yetkili banka şubeleri şu şekilde sıralanıyor:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş....