06 / 05 / 2024

gmsi ödeme ayları

gmsi ödeme ayları

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, yıllık gelir vergisine tabi tutuluyor. GMSİ hangi aylarda ödenir? İşte GMSİ vergisi ödeme dönemleri...

TOKİ aylık ödeme ne kadar? TOKİ sosyal konut ödemeleri kaç TL?

TOKİ sosyal konutların ödeme şekli her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılan memur maaş artış oranına göre değişecektir. Durum böyle olunca vatandaşlar, TOKİ aylık ödemelerinin ne kadar olacağını merak ediyor.

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem! Hemen peş peşe hesaplanan ek ödeme tutarına göz atın!

Emekli ve memurların ek ödeme hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ücretlilerin, kendi hesabına çalışanların, emekli aylıklarının 2023 Ocak-Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon tahmini dikkate alınarak artırılmış olacak...

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

2018 yılına ait emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018!

İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi başladı. İşte çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018 işlemleri..

2017 emlak vergisi 2. taksiti ödeme tarihleri!

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 aylık bir süre içinde yapılan emlak vergisinde 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor..

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2017 yılı emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi, Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı, bu dönemde faturaların da yükselmesine neden oluyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

TOKİ geri ödeme hesaplama oranları 2015!

2015 yılı (Temmuz - Aralık ayları) ikinci altı aylık dönemde uygulanacak TOKİ geri ödeme hesaplama oranları açıklandı. İşte açıklanan TOKİ geri ödeme hesaplama oranları 2015..

Emlak vergisi geç ödeme faizi!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi geç ödeme faizi ne kadar?

Çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çöp vergisinin birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti ise Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisi 2 eşit taksitte ödenebiliyor. Mart - Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?

Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul sahiplerinin ödediği vergilerin başında gelen emlak vergisi, senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Peki, 2015 emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?

Kira gelir vergisi ödeme ayları!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisinin mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme ayları...

gmsi ödeme ayları Haberi

gmsi ödeme ayları

GMSİ hangi aylarda ödenir?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor.


Aşağıda yazılı mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratlar gayrimenkul sermaye iradı vergisine (GMSİ) tabi tutuluyor.


1. Arazi, bina (Döşeli olarak kiraya verilenlerde döşeme için alınan kira bedelleri dahildir), maden suları, menba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı;


2. Voli mahalleri ve dalyanlar;


3. Gayrimenkullerin, ayrı olarak kiraya verilen mütemmim cüzileri ve teferruatı ile bilumum tesisatı demirbaş eşyası ve döşemeleri;


4. Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar;


5. (3239 sayılı Kanunun 55'inci maddesiyle değişen bent) Arama, işletme ve imtiyaz hakları ve ruhsatları,...