25 / 05 / 2024

gmsi taksit zamanları

gmsi taksit zamanları

Mesken ve işyeri taşınmazlarını kiraya verenlerin ödemekle yükümlü olduğu vergi Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) olarak tanımlanıyor. İki taksit halinde ödenen GMSİ ikinci taksit ödemesi Temmuz ayında yapılıyor...

Emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkuller için bu gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmek zorunda olunan vergi türü olarak biliniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte, emlak vergisi taksit zamanları 2015!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, 2014 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Karşıyaka Rezidans'ta 1.900 TL aylık taksit imkanı!

Eviya Gayrimenkul tarafından hayata geçirilmesi planlanan Karşıyaka Rezidans projesi 18 katlı tek blok halinde yükseliyor.Karşıyaka Rezidans projesinde 1+1 ev fiyatları 308 bin liradan başlarken 1.900 TL aylık taksit olanağı da bulunuyor.

Sinpaş Köyceğiz'de 80 ay taksit imkanı!

Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen Sinpaş Köyceğiz projesinde satışlar devam ediyor. Teslimlerin 2016 yılının Mayıs ayında yapılması planlanan Sinpaş Köyceğiz'de 80 ay taksit imkanı sağlanıyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı!

Emlak vergisi, arsa, arazi, mesken ve işyerleri sahipleri tarafından ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı ne zaman?

Evre Gedizler Sancaktepe'de 1 yıl sonra taksit öde! 5 bin TL peşinatla!

Evre Gedizler Sancaktepe projesi kapsamında yer alan daireler için 5 bin TL'lik peşinat ödemesi yapılıyor. Proje kapsamında yer alan dairelerin taksit ödemeleri ise 1 yıl sonra başlıyor.

Sinpaş GYO'dan Karşıyaka Rezidans, 1.900 TL taksit!

Sinpaş GYO'dan Karşıyaka Rezidans, 1.900 TL taksit imkanı sunuyor. Sinpaş Gayrimankul Yatırım Ortaklığı 40. yıl fırsatı sunuyor. Vade farksız, ara ödemesiz, ve banka kredisiz konut sahini olunabilen proje 80 aya kadar vade imkanı sağlıyor.

Emlak vergisi 2.taksit ödeme tarihleri!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. İki taksitte ödenebilen emlak vergisi 2.taksit ödeme tarihleri ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi ikinci taksit ödemeleri!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında yapılıyor...

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanları!

Veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali durumunda veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanları..

Trendist Ataşehir Konutları'nda 1 yıl taksit öde! Yüzde 5 peşinatla!

Trendist Ataşehir Konutları kapsamında yer alan daireler için düzenlenen ödemelerde yüzde 5 oranında peşinat ödemesi yapılıyor. Taksit ödemeleri ise tam tamına 1 yıl sonra başlıyor...

2014 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman son?

Emlak vergisi, arsa, arazi, işyeri ve meskenler için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, 2014 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman son?

Sinpaş 40. yıl kampanyasında 80 ay taksit, 0 ara ödeme, 0 faiz!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 40. yıl kampanyası dahilinde 40. yılına özel projelerinde vade farksız, 80 ay taksit ve de ara ödeme uygulanmadan ödeme seçenekleri belirleniyor...

gmsi taksit zamanları Haberi

gmsi taksit zamanları

GMSİ ikinci taksit ödemesi!

Mesken ve işyeri taşınmazlarını kiraya verenlerin ödemekle yükümlü olduğu vergi Gayrimenkul Sermaye İradı olarak tanımlanıyor. Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı ödemeleri için öncelikle beyanda bulunulması gerekiyor.


Gayrimenkul sermaye iradı için her sene istisna bedeli belirleniyor. Söz konusu istisna sınırı mesken ve işyerleri için ayrı ayrı tespit ediliyor.


Beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahipleri tarafından veriliyor. Buna bağlı olarak vergi de, aynı şekilde istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler tarafından ödeniyor.


Meskenlerin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca mesken kiralamalarından 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyerlerinin GMSİ vergisi..

2013 yılı boyunca elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının...