15 / 05 / 2024

gobi çölü turist

gobi çölü turist

Çin'in Gansu bölgesinde yer alan Dunhuang kentine 6 kilometre uzaklıkta yer alan Gobi Çölü'ndeki Hilal Gölü'ne turistler akın ediyor...

Yabancı turist şimdiden valizini hazırladı! Erken rezervasyonda yüzde 23 artış!

Erken rezervasyondaki artışı Türkiye’ye ilginin artarak devam ettiği şeklinde yorumlayan Otelciler Federasyonu Başkanı İşler, bu yıl turist sayısının 60 milyona yaklaşacağını öngörüyor.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Turizmciler otellerini satıyor!

Geçtiğimiz yıl turist sayısındaki önemli azalma ile yara alan turizm sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, Eylül ve Ekim rezervasyonlarında gerileme yaşandığını, yatırımcıların otellerinden vazgeçtiğini söyledi.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Batılı turist sayısı otellerin cirosunu yüzde 20 düşürdü!

Küçük Oteller Derneği'nin üyeleri ile gerçekleştirdiği yılın ilk altı ayını kapsayan 2015 anket sonuçları açıklandı. Doluluk oranını artıran otellerin yüzde 20'si ciroda düşme yaşadığı belirtildi.

Batılı turist sayısında düşüş yaşanıyor!

Küçük Oteller Derneği; üyelerinin değerlendirmesiyle 2015 yılının ilk 6 ayı (Ocak- Haziran 2015) anket raporu sonuçlarını açıkladı.Küçük Oteller Derneği üyesi 75 otelin katıldığı ankette batılı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandığı belirtildi.

2003 yılında İstanbul, daha çok turist için yenilenecekmiş!

2003 yılında 1 milyon 800 bin turist ağırlayan İstanbul'un daha çok turist çekmesi için görünümü değiştirilecekmiş. Galata ve çevresi Galataport Projesi'yle yenilenecekmiş. İkitelli ise turizm bölgesi olacakmış.

İstanbul batılı turist sayısında kayıp yaşıyor!

İstanbul, İran ve Arap coğrafyasından gelen turistlerde yüksek oranda artış yaşarken, batılı turist sayısında ciddi bir kayıp yaşıyor.

İstanbul'a gelen batılı turist sayısı azaldı!

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2015 yılına ait, ilk 5 ayı içeren raporu önemli bir bulguya işaret ediyor.

Göreme'nin nüfusu kadar turist yeni günü karşılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da, sıcak hava balonlarının merkezi Göreme beldesinin nüfusu kadar turist, güneşin ilk ışıklarıyla havada yeni güne başlıyor.

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

Fransa'nın turist sayısı 2014 yılında yüzde 0,1 arttı!

Fransa, geçen yıl 83,7 milyon yabancı turist ağırlayarak turizmdeki dünya şampiyonluğunu yine diğer ülkelere bırakmadı. 2014’te Fransa’yı ziyaret eden turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 0,1 arttı.

gobi çölü turist Haberi

gobi çölü turist

Çin, turist sayısını arttırmak için son yıllarda yurt dışı seyahatlerinde toplam 102 milyar dolar harcadı. Geçmişte Çin ve batı arasındaki İpek Yolu'nun duraklarından biri olan Gobi Çölü, Çin'in Gansu bölgesinde yer alan Dunhuang kentine 6 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çölün ortasında yer alan Hilal Gölü turistlerden büyük ilgi...