15 / 05 / 2024

göç kudüs

göç kudüs

Kudüs'te 800 doları bulan ev kiraları Filistinlileri ayrım duvarının arkasındaki mahallelere taşınmaya mecbur bırakıyor. Filistinliler, Kudüs'te kiraların yüksek ve hayat şartlarının pahalı olması nedeniyle kent dışına yerleşmek zorunda kalıyor...

Kudüs hurması ne kadar, nereden alınır? İran hurması fiyat listesi...

Ramazan'ın gözdesi olan hurma fiyatları cep yakıyor. Peki hurma fiyatları 2022 kaç TL? Kudüs hurması ne kadar, nereden alınır? İran hurması fiyatları kaç lira? İşte ayrıntılar...

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir binayı daha yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait iki daireden oluşan binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu sebebiyle yıktı. 

İsrail askerleri Doğu Kudüs’te Filistinli bedevilere ait bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs’ün kırsalında yaşayan Filistinli bedevilere ait bir evi “ruhsatsız olduğu” gerekçesiyle yıktı.

Parlamentolararası Kudüs Platformu İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepki gösterdi!

Parlamentolararası Kudüs Platformu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan işgal altındaki alanlara  Yahudi yerleşim birimi inşasına onay vermesine tepki gösterdi 

İsrail güçleri Kudüs'te evlilik hazırlığı yapan Filistinlinin evini yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs'te yuva kurma hazırlıkları yapan Filistinli gence ait evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail belediyesi, Doğu Kudüs'te 30 Filistinliye yıkım tebligatı gönderdi!

Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'nde yaşayan 30 Filistinliye ev ve yapılarının yıkılacağını bildiren tebligatlar yolladı.

İsrail Kudüs'te 4 çocuklu Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs'te 4 çocuklu Filistinli bir ailenin yaşadığı konutu yıktı.

İsrail Kudüs'te 8 çocuklu Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs'te bulunan 8 çocuklu Filistinli bir ailenin yaşadığı evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

Ürdün'den Netanyahu'nun Kudüs'ün doğusuna 3 bin 500 konut inşa planına tepki!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün doğusuna Yahudi yerleşimciler için 3 bin 500 konut inşa edilmesi talimatı vermesine, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi tepki gösterdi...

göç kudüs Haberi

göç kudüs
Kudüs'te 800 doları bulan ev kiraları Filistinlileri ayrım duvarının arkasındaki mahallelere taşınmaya mecbur bırakıyor. İsrail'in inşa ettiği duvarla Kudüs'ten ayrılan Semiramis, Kefr Akab mahallelerine ile Kalandiye ve Şafat mülteci kamplarına, hergün yeni Filistinli aileler göç ediyor. Doğu Kudüs'ün dışına yerleşmek, fiili olarak Kudüs'te yaşama hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmak anlamına geliyor.

AA muhabirine konuşan Semiramis sakinlerinden Tevfik et-Turi, "Filistinliler, Kudüs'te kiraların yüksek ve hayat şartlarının pahalı olması nedeniyle kent dışına yerleşmek zorunda kalıyor.

Kudüs Belediyesi inşaat izni için fahiş fiyatlar ödenmesini istiyor. İzinsiz ev inşa edilmesi halinde yıkmadan önce ev sahiplerini para cezasına çarptırıyor" ifadelerini kullandı.

Turi, israil yönetiminin göç eden Filistinlilerden, Kudüs'te ikamet hakkı tanıyan kimliklerini almasından endişe ettiğini belirtti.

Kudüs'te yaklaşık 800 doları bulan ev kiralarının, ayrım duvarının arkasındaki...