06 / 05 / 2024

Göcek Koylarının ihale edilmesine yürütmeyi dururma kararı

Göcek Koylarının ihale edilmesine yürütmeyi dururma kararı

Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Sarsala koyunda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün yürüttüğü ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, "yürütmenin durdurulması" kararı verdi.

Nidapark Göcek satışta! Marina ve koyların yakınında 32 özel villa!

Tahincioğlu Holding'in merakla beklenen Nidapark Göcek projesinde satışlar başladı. Projede 32 adet müstakil villa yer alıyor. İşte Nidapark Göcek detayları...

Nidapark Göcek ön satışta! Yeni proje!

Tahincioğlu Holding'in Nidapark Göcek projesi ön satışa çıktı. Projede 32 adet müstakil villaya yer veriliyor.

Nidapark Göcek ön talep topluyor! Göcek'in ilk markalı lüks konut projesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Tahincioğlu Holding, Göcek projesi için ön talep dönemini başlattı. Nidapark Göcek adıyla yükselecek projede 32 adet müstakil villa yer alıyor.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Muğla Göcek'te SİT alanında yapılan inşaata tepki!

Göcek Turizm ve Kültür Derneği, Göcek'te, doğal güzelliğini hâlâ koruyabilmiş koyların rant peşindeki şirketler tarafından işgal edildiğini belirtti.

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

İzmit Gültepe Konutları'nın ruhsatı alındı!

İzmit Belediyesi, Gültepe Konutları'nın ruhsat işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. 25 bloktan oluşan proje 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 424 daire, 9 adet villa, 1 adet sosyal tesis, 1 adet fırın ve 1 adet aquapark meydana gelecek.

Damga Metro Göztepe'de ön satışlar başladı!

Bağcılar'ın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Damga Metro Göztepe'de ön satışlar başladı, projede 273 adet konut yer alıyor.

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

Gökorman Ümraniye ön satış fiyatları!

Gökorman Ümraniye ön satış fiyatları 314 bin 332 TL'den başlıyor. Projede ön satışa özel olarak yüzde 10 + yüzde 5 indirim sağlanıyor...

Göcek Tüneli'ne ilişkin 4 soru mecliste!

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'yı Fethiye ve Antalya'ya bağlayan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine ve ikinci tünelin ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gökorman Sinpaş ön satış fiyatları!

Sinpaş GYO Gökorman Evleri projesinde yüzde 10 + yüzde 5 indirim avantajı bulunuyor. Gökorman Sinpaş ön satış fiyatları minimum 314 bin 331 TL'den başlıyor...

Gürültünün Hayatımıza Yansımaları Paneli gerçekleşti!

Türk Akustik Derneği ve Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği işbirliği ile İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde ''Gürültünün Hayatımıza Yansımaları” başlığında panel gerçekleşti.

Göcek Koylarının ihale edilmesine yürütmeyi dururma kararı Haberi

Göcek Koylarının ihale edilmesine yürütmeyi dururma kararı

 Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Göcek koylarından Sarsala koyunda yapılacak tesisler için yürütülen ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti.


Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Sarsala mevkisindeki koyda yapılacak tesislerin 29 yıllığına kiralanması için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.


Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin, ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.


Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı başvuru ile Taşyaka mevkisinde ve dün açıklanan karar ile Göbün mevkisinde yapılacak tesislerin ihalesinin yürütmesi durdurulmuştu. İl Özel İdaresine tanınan hakların Muğla Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı gerekçesiyle iptal ve yürütmenin durdurulmasını istemiştik. Gündemde olan Akbük koyu için de iptal başvurusu yapıldı, karar...