07 / 05 / 2024

göçmenlere verilen orman tapuları

göçmenlere verilen orman tapuları

2b arazi nasıl oluşmuştur?: Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1924 yılında çıkarılan bir yasa ile göçmen soydaşlara, orman içinde ve dışında iskan ve tevzi ile tapular dağıtılmıştır...

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Kamuda yaş şartı olmaksızın 8-5 arası çalışacak personeller alınacak!

Günümüzde iş arayan adaylar her alanda iş fırsatlarını yakalamaya çalışıyorlar. Buna göre verilen bilgiler dahilinde kamu sektöründe 8-5 arası çalışabilecek personellerin alımına başlandığı duyuruldu. İş ilanına ilişkin detaylar...

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Çiftçiler dikkat! Devrim niteliğinde yeni uygulama geliyor! Her şey baştan aşağı değişecek!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Orman Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi’nin 4’ncü maddesi kabul edildi. Bu kapsamda, tarımsal destekleme ödemelerinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirleyeceği yeni kayıt sistemine geçilecek.

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklisi Meclis komisyonuna gönderildi. Verilen teklifte işveren sigorta prim desteği ise yüzde 58 şeklinde artırıldı. Eğer bu teklif yasalaşırsa, 2023 asgari ücretin 8 bin 690 lira civarında olacağı öngörülüyor. İşte detaylar…

Zeray İnşaat İstanbul'a 45 dk mesafedeki Zeray Dora Hill’i tanıttı

Zeray İnşaat, yeni projesi Zeray Dora Hill’i düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Etrafı 720 bin metrekare ormanla çevrili, deniz, göl ve orman manzaralı, neoklasik mimariyle inşa edilen 430 konuttan oluşan proje 30 Mayıs 2024’te teslim edilecek.

Antalya Aksu'da tesis yapımı ve işletilmesi ihalesi!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından, Güzelyurt Şehir Ormanı Mesire Alanına, Sssyal, Kültürel ve sportif projelerin yapımı ve 24 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek. Tahmin edilen bedel (ilk yıl kira bedeli) 750 bin TL olarak belirlendi. 

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

Devlet tarafından vatandaşlara bu zorlu günlerde verilen sosyal yardımlar hızla devam ediyor. Bu kapsamda, konut yenileme, konut tamiri, prefabrik evler gibi birçok konuda yardım veriliyor...

Çalışanlara güzel haber! İstifa edenler de bu parayı alabilecek!

Kıdem tazminatı işverene bağlı olarak en az bir yıl süre ile çalışılması durumunda 1475 sayılı İş Kanunu'na göre verilen bir haktır. Ancak bu haktan faydalanmak için en az 1 yıl çalışmanın dışında ayrıca belirli şartların da taşınması durumunda işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi yasalaştı!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi yasalaştı.

Göklerde Yapı Malzemeleri Metal Elektrik Orman Ürünleri Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret Limited kuruldu!

Göklerde Yapı Malzemeleri Metal Elektrik Orman Ürünleri Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret Limited bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Ahmet Özçevik tarafından kuruldu.

MUÇEV'e kiraya verilen iskeleler meclis gündeminde!

MUÇEV'e kiraya verilen kıyı, sahil ve iskeleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zemin Elektrik İnşaat Orman Ürünleri Oto Yedek Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zemin Elektrik İnşaat Orman Ürünleri Oto Yedek Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Tatlı tarafından kuruldu.

göçmenlere verilen orman tapuları Haberi

göçmenlere verilen orman tapuları


2b arazi nasıl oluşmuştur?  


"İlk olarak 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından çıkarılan yasa ile göçmen soydaşlara göçmen soydaşlara orman içinde ve dışında iskan ve tevzi ile tapular dağıtılmış, 1925 yılında ise öşür kaldırılarak, orman içinde ve dışındaki araziler üzerinde tasarruf edenlere bedelsiz verilmiştir. Atatürk tarafından hazırlatılan 3116 sayılı ilk orman yasamız ile devletimiz şahıslara orman içinde ve orman  mülkiyeti hakkı tanımıştır."


3116 sayılı yasanın kadastro yönünden uygulamasında teknik imkansızlıklar nedeniyle kadim tarım arazileri dahil vatandaşa ait devlet tarafından satılan ve tahsis edilen taşınmazlar, orman tahdit komisyonları tarafından orman sınırları içerisine alınmıştır.


4785 sayılı yasa ile İsmet İnönü, Atatürk'ün mülkiyetini vatandaşlara verdiği taşınmaz malların büyük bir kısmını Orman Yasası adı altında devletleştirmiştir.




Nagihan...