17 / 05 / 2024

Gökdelenler ekonomik kriz 2015

Gökdelenler ekonomik kriz 2015

Ekonomist Andrew Lawrence, 1999 yılında gökdelenlerin kriz göstergesi olabileceğini ortaya attı, en yüksek yeni bir “gökdelen yapma yarışı ile ekonomik kriz” arasında güçlü bir ilişki olduğunu iddia etti.

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Fahiş kiralar yüzünden İstanbul’da tersine göç başladı

İBB Bölgesel İstihdam Ofisi'nin yaptığı araştırmaya göre, artan yaşam maliyetleri, fahiş kiralar ve deprem korkusu, işgücünün İstanbul’dan göçünü tetikledi. Ekonomik kriz İstanbul’da tersine göç başlamasına neden oldu.

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi!

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi! Ekonomik kriz nedeniyle bütçelerini dengelemekte zorlanan vatandaşlar, TCDD'ye yapılan yüzde 200'lük zam kararına tepki gösterdi. Meslek odaları ve kamuoyunun eleştirilerine maruz kalan TCDD, aldığı kararda geri adım at

Ekonomik kriz, altını yerle bir etti! Analistler: Dibi gören altın, tepeyi de görecek! 25 Eylül 2022 fiyat listesi...

Altın fiyatları bu hafta Fed faiz kararından sonra düşüş eğilimine geçti. Hafta sonunun son gününde de aşağı yönlü hareket eden altın fiyatlarında deprem yaşanıyor. Peki, bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın ne kadar? 25 Eylül 2022 güncel altın fiyatları.

Gıda fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı! Bu tarihe dikkat!

Dünya genelinde ekonomik kriz artmaya devam ediyor. Ekonomik krize artan doğalgaz ve gübre fiyatları da eklenince tablo uzmanları korkutmaya başladı. Gıda fiyatlarında artış devam edecek mi, kışın fiyatlar artacak mı uzmanlar açıkladı.

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

ABD’li ünlü şirket Apple, ekonomik krizden az zarar görmek için değişikliğe gidiyor. Apple, önümüzdeki yıl işe alımları ve harcamaları azaltacak. İşte detaylar…

Buğdayın hasadı hızlı ilerliyor ancak fiyatı düştü! Ekonomik kriz etkisini gösterdi

Piyasalarda artan resesyon kaygısı ve Merkez Bankalarının sert para sıkılaştırma adımları sonrasında emtia fiyatlarında düşüşler gözleniyor. Buğdayın hasadı beklenenden hızlı ilerlese de kriz fiyatın düşmesine neden oldu. İşte detaylar...

Gökdelenler ekonomik kriz 2015 Haberi

Gökdelenler ekonomik kriz 2015

Ekonomist Andrew Lawrence, 1999 yılında gökdelenlerin kriz göstergesi olabileceğini ortaya attı, en yüksek yeni bir “gökdelen yapma yarışı ile ekonomik kriz” arasında güçlü bir ilişki olduğunu iddia etti.


GÖKDELENLER KRİZ HABERCİSİ Mİ?


Teorinin varsayımı şöyle: Kaynaklar, dünyanın veya ülkenin en uzun gökdelenini inşa etmeye ayrılırken, ekonomik büyüme yavaşlıyor. Ekonominin aşırı büyüme evresinde yüksek riskli ve ekonomik olmayan yatırımlar gündeme geliyor. Ucuz kredi sayesinde konut balonu şişerken, bir güç gösterisi olarak gökdelen yapma yarışı da kızışıyor. Teorinin gerçekliği tartışmalı. Fakat bazı örnekleri var.

- 1873 yılında New York’ta inşa edilen “Equitable Life” sonrası 5 yıllık “durgunluk”,

- New York “Singer Binası ve Metropolitan Kuleleri”  “1907 bankacılık krizi”,

- 1929 yılında inşaatı başlanan “Empire State” gökdeleninin yapılması sırasında “1929 ekonomik buhranı”,

- 1974 yılında 500 metrelik “Willis...