28 / 04 / 2024

Gölcük Denizevler yıkım

Gölcük Denizevler yıkım

Gölcük Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Sivritepe'de yapımı tamamlanan kentsel dönüşüm projesinden sonra Denizevler Mahallesinde tahliye edilen 48 binanın yıkımı tamamlandı. 

Gölcük Denizevler'de yıkım çalışmaları hızlandı!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından Denizevler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında binaların kamulaştırılması tamamlandı. Kamulaştırmanın ardından yıkım çalışmaları devam ediyor.

Gölcük Denizevler sakinlerine Sivritepe'ye yeni yaşam alanı!

Gölcük’te kentsel dönüşümün yapılacağı alanlardan biri olan Denizevler’de bulunan evler, dönüşüm dolayısıyla yıkılacak. Burada yaşayan hak sahipleri için Sivritepe’de yeni bir yaşam alanı oluşturulacak.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Gölcük Coşkun Otel binasının kentsel dönüşümü onaylandı!

Gölcük merkezinde yer alan Coşkun Otel Binası ile ilgili kentsel dönüşüm için başvuru Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Gölcük Denizevler'de yıkım tamam!

Gölcük Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Sivritepe'de yapımı tamamlanan kentsel dönüşüm projesinden sonra Denizevler Mahallesinde tahliye edilen 48 binanın yıkımı tamamlandı. 

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Değirmendere’de inşa edilen Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımında sona yaklaşıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Necmi Kocaman: Gölcük’te dönüşüm planları için acele edilmeli!

Elazığ’daki deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu yeniden gündem oldu. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman ise kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu.

Gölcük Denizevler yıkım Haberi

Gölcük Denizevler yıkım

17 Ağustos Gölcük depreminde birçok binanın zarar gördüğünü Gölcük Denizevler Mahallesi'nde Gölcük Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Yeni inşa edilen 541 konuta mahalle sakinleri taşınmıştı. Bu durumunun ardından Denizevlerde boşaltılan 48 binanın yıkımını da başlanmıştı. Hafta sonu son binanın yıkılmasıyla da yıkım çalışması tamamlandı ve bölgede depremi hatırlatan hayalet bina kalmadı.

SON BİNA HAFTA SONU YIKILDI

Bugün Kocaeli'de yer alan habere göre; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Çevre Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle yaptığımız Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 konutun tamamlanması sonrasında Denizevler kentsel dönüşüm sahasındaki vatandaşlarımız Sivritepe konutlarına taşınmışlardı. Denizevlerde bu kapsamda boşaltılan ve yıkılan 48 binadan sonra bugün yıkımı gerçekleştirilen son bina ile yıkım işlemi tamamlanmış oldu.

DENİZEVLER DIŞINDA...