07 / 05 / 2024

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Tepe İnşaat'ta bayrak değişimi! Atila Kemal Oğuz, görevini Şafak Kolay'a devrediyor!

1969 yılında kurulan ve yıllar içinde faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında genişleterek büyük bir şirketler grubuna dönüşen Tepe İnşaat'ta 14 yıldır genel müdürlük görevini yürüten Atila Kemal Oğuz, Şafak Kolay’a devrediyor. 

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği görevini yürüten Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı.

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Askerliğini uzatanlara görev tazminatı kapıda!

6 aylık zorunlu askerlik hizmetinin bitmesine rağmen askerlik görevini 6 ay daha uzatana devlet tarafından bir çok alanda destek sağlanıyor. Peki bu destekler neler? İşte detaylar...

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

İSKİ'de sürpriz görev değişimi! Erdoğan belediye başkanıyken kurumda çalışıyordu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, kurumdaki görevinden ayrılıyor. Mermutlu'nun yerine İSKİ Genel Müdürlük görevini yürütücek o isim belli oldu. İşte ayrıntılar...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Gübre ve mazot desteği beklenirken Tarım Bakanı Pakdemirli neden istifa etti? 

Son dönemlerde ortaya atılan Kabine değişikliği iddialarıyla ilgili adı sıkça gündeme gelen Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı görevinden affını istedi. Pakdemirli, 3,5 yıllık bakanlığının ardından görevini Vahit Kirişçi’ye devretti. 

Tahsin Uçardağ'ın Trend GYO Genel Müdürlük görevi uzatıldı!

Trend GYO Genel Müdürlük görevini altı aylık süre için vekaleten yürüten Tahsin Uçardağ'ın 28 Şubat 2022'ye kadar görevini sürdürmesine karar verildi. 

Tam kapanmada site yöneticisine yeni görev 10 soruda tüm detaylarıyla!

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sürecinde site ve apartman yöneticilerine Kovid-19 önlemlerinin ihlal edilmemesini sağlama ve uyarılarda bulunma görevi verdi. Peki yönetici uyarı görevini nasıl gerçekleştirecek? İşte detaylar...

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir Haberi

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre 8 veya daha fazla bölümden oluşan apartmanlarda, apartman yönetimi seçilmesi zorunlu olarak karşımıza çıkıyor.  Apartman yöneticiliğini ister apartman içerisinden bir yöneticiye, isterse profesyonel apartman yönetimi hizmetleri  sunan bir firmanın yapması mümkün oluyor. 


Bir aparmanda yönetimin oluşabilmesi için o binada ikamet etmekte olan kat maliklerinin üçte birinin Genel Kurul çağrısı ile toplantı yapması gerekiyor. Apartman Yöneticiliği için adaylığını koyan kat malikleri arasından birinin yüzde 51 veya daha fazla oy alması yönetici seçilmesi için yeterli oluyor. Ayrıca 3 kişilik bir yönetim kurulu da seçilebiliyor.


-Yönetici; Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime bir kişi atanmışsa, "Yönetici" unvanını alıyor.


-Yönetim Kurulu: Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime en az üç kişi atanmışsa "Yönetim Kurulu"...