09 / 05 / 2024

göztepe tren istasyonu yıkılıyor

göztepe tren istasyonu yıkılıyor

Dün atılan Tweet'le Kadıköy'deki tarihi tren istasyonları yıkılacak mı sorusu tekrar akıllara gelmişken Kadıköy Belediyesi açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre istasyonların yıkılması söz konusu değil...

Sembol İnşaat'tan Kazakistan'a tren istasyonu projesi!

Kazakistan'da faaliyet gösteren Sembol İnşaat tarafından Orta Asya’daki en büyük ve modern tren istasyonu projesini hayata geçirildi. 200 bin metrekare alanda yer alan tren istasyonu inşaatı 3 yıl sürdü.

Göztepe Parkı’nda gözlem istasyonu kurulacak!

Göztepe’deki arazisi özelleştirilerek Taşyapı’ya verilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni gözlem evi için Kadıköy Belediyesi’nden talepte bulundu. Belediye Göztepe Parkı’nda yer tahsis etti...

Göztepe'de Otomatik Meteoroloji İstasyonu için yer aranıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 dev gökdelenin yükseldiği eski arazinin hemen yanı başında bulunan Göztepe Özgürlük Parkı'na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için Kadıköy Belediyesi'nden görüş istedi.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının ihalesi bugün!

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek. Toplam 11 istasyonun yer aldığı Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı projesinin ilk durağı Göztepe 60.Yıl Parkı son durağı ise Kazım Karabekir istasyonu olacak.

Demirli Yapı My City Göztepe!

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire seçeneklerinden meydana gelen Demirli Yapı My City Göztepe projesinde yer alan konutlar 5 ay sonra satışa çıkacak.

Demirli Yapı My City Göztepe 5 ay sonra satışta!

Demirli Yapı'nın Göztepe'de inşa edeceği My City projesinde satışlar 5 ay sonra başlayacak. Projedeki daireler 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı.

Gökhan Taş: Fikirtepe konut fiyatları, Göztepe'yi geçecek!

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Fiyat değerleri eşitlenecek ve Fikirtepe 5-10 yıl sonra Göztepe'nin önüne geçecek" ifadelerini kullandı.

1985 yılında Soyak Göztepe Sitesi'nin birinci kısmı satışa sunulmuş!

1985 yılında Soyak Göztepe Sitesi'nin birinci kısmı satışa sunulmuş. Mimar Sayın Altuğ ve Behruz Çinici'nin tasarladığı site projesinde eski Türk mimarisi günün koşullarına adapte edilmiş. İlkleri barındıran site, bin 536 adet konuttan oluşacakmış.

Bağcılar Göztepe açık pazar ve katlı otopark imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bağcılar Göztepe Mahallesi açık pazar ve yeraltı katlı otopark alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı.

Göztepe Stadı'nın nereye yapılacağı belli oldu!

Uzun zamandır İzmir gündemini meşgul eden Göztepe’ye yapılacak olan Stadyum’un yeri ve kapasitesi ile ilgili son karar, dün akşam Göztepelilerin geniş çaplı katılımı ile netliğe kavuştu..

Güzelyurt tren istasyonu restore edilecek!

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Güzelyurt girişinde bulunan ana tren istasyonunun, aslına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesini istedi. Bu talebi gönderdiği mektupta dile getirdi.

Şua İnşaat Göztepe Projesi satılık!

Şua İnşaat Göztepe Projesi satılık daire seçenekleri hakkında detaylı bilgi haberimizde yer alıyor. 350-400 konuttan meydana gelecek Şua İnşaat Göztepe Projesi'nde inşaat çalışmaları Haziran'da başlayacak...

Şua İnşaat Göztepe Projesi nerede?

Şua İnşaat Göztepe Projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Şua İnşaat Göztepe Projesi kapsamında inşaat çalışmalarının Haziran ayında okulların kapanmasıyla başlaması da planlanıyor.

göztepe tren istasyonu yıkılıyor Haberi

göztepe tren istasyonu yıkılıyor

Dün atılan  Göztepe İstasyonu'nun yıkılacağına ilişkin Tweet'le kafalar tekrar karışmışken Kadıköy Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye, atılan Tweet'i yalanlarken sürdürdükleri kampanyanın ise devam ettiğini belirtti. 


İşte dün atılan tweet:




Kadıköy Belediyesi'nin açıklaması:



Mayıs ayında Kadıköy'deki tarihi tren istasyonlarıyla ilgili yazılı, görsel ve sosyal medya ağlarında da birçok haber ortaya çıkmıştı. Bu haberlere karşın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bir açıklama yaparak istasyonların ve ilgili binaların yıkılmayacağını belirtmişti. Ancak istasyonların nasıl değerlendirileceğine dair herhangi bir bilgi kamuoyu ile paylaşılmamıştı. 


Kadıköy Belediyesi de bu sebepten dolayı Göztepe başta olmak üzere Kızıltoprak, Feneryolu, Erenköy, Suadiye ve Bostancı istasyonları için kampanya başlatmıştı. Halen süren bu kampanya Kadıköy'deki tarihi tren istasyonlarının müze ve kültür merkezine dönüşmesi için 'Tarihi Tren İstasyonları Müze ve Kültür Merkezi Olsun' kampanyası olarak isimlendiriliyor. 


Kadıköy...