18 / 05 / 2024

GSS borcu sildirme

GSS borcu sildirme

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar 31 Mart 2021 tarihine kadar başvuru yaptıklarında borç tamamen siliniyor. Ödeme gücü olanlardan faiz ve gecikme alınmıyor. İşte tüm merak edilenler...

Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS'den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borçları olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

EYT'de '100 gün' sorunu! Borçla karşı karşıya kalabilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiyle ilgili kritik bir açıklama yapıldı. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi paylaştı.

GSS prim borcu olanlara sevindirici haber Bakanlıktan geldi!

GSS yani Genel Sağlık Sigortası tarafından prim borcu olanlar için sevindirici bir haber var. Bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile borçlar yapılandırılıyor.

GSS borcu olanlar buraya! Bu listede adınız varsa borcunuz siliniyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için genel sağlık Sigortası prim borçları sebebiyle yaşamış oldukları sorunları gidermek amaçlı yeni bir destek programı yayınladı. İşte destek programı ile ilgili tüm detaylar…

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

GSS borcunuz varsa bu tarihe dikkat!

Uzun zamandır gündemde olan yapılandırma kanunu ile alakalı araştırmalar devam ederken Genel Sağlık Sigortası GSS prim borcu olanlar içinde önemli açıklamalar yapıldı.

GSS borcu olanlar dikkat! Bu sayede borcunuzu sildirebilirsiniz!

Kamu borçlarının yapılandırılmasını kapsayan yeni bir yasa, vatandaşların başvurularını almaya başladı.

GSS prim borcu olanlar bunu beklemiyordu! Yeni gelişme duyuruldu! 2023 yılının sonuna kadar…

GSS (Genel Sağlık Sigortası) ve Bağ-Kur prim borçluları için yeni bir gelişme duyuruldu. İşte detaylar!

GSS borcu olanlar yaşadı! Milyonlarca kişinin borcu siliniyor!

Milyonlarca kişinin Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammına ilişkin af geldi. Peki kimlerin sağlık sigortası borçları silinecek ve kimler yapılandırma yapabilecek?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlara müjde! Ne kadar borcun silineceği açıklandı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan binlerce vatandaşı ilgilendiren yeni düzenleme için harekete geçildi.

GSS ve Bağ-kur borcu olanlar müjde! Yıl sonuna kadar ücretsiz! 

Yaklaşık 4 milyon kişinin faydalanabileceği düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası ve Bağ- Kur borcu olan vatandaşlar 2022 sonuna kadar ücretsiz Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerine gidebilecek.

GSS borcu sildirme Haberi

GSS borcu sildirme

Vergi, prim borçlarının yapılandırılmasıyla milyonlarca vatandaş nefes alırken, 31 Mart tarihine kadar ilk kez gelir testi yaptıranlar da kazanacak. Aile için kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında (1192 liradan az) olup da ilk defa gelir desti yaptıranların borcunun tamamı silinecek, sağlığa erişim ücretsiz olacak.

Takvim'de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu, bu tarihe kadar gelir testine girip ödeme gücü olmadığını orata çıkaran vatandaşların bütün borcunun silineceğini açıkladı. Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olup da ödeme gücü olanların da 30 Nisan'a kadar anaparayı yatırmaları halinde gecikme cezası ve zammının tamamının silineceğini açıkladı.

BAŞVURU YOK

SGK, Ağustos 2020 ve öncesine ait GSS prim borçlarını otomatik olarak yapılandırdı. Vatandaşların bu borçlar için ayrıca başvuruda bulunması gerekmiyor. İnteraktif vergi dairesine e-Devlet...