10 / 05 / 2024

gübre fiyatları son dakika

gübre fiyatları son dakika

Dünya genelinde ekonomik kriz artmaya devam ediyor. Ekonomik krize artan doğalgaz ve gübre fiyatları da eklenince tablo uzmanları korkutmaya başladı. Gıda fiyatlarında artış devam edecek mi, kışın fiyatlar artacak mı uzmanlar açıkladı.

Mazot ve gübre fiyatları düştü mü? Çiftçiler aman dikkat: Mazot ve gübre desteğinde flaş gelişme!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hem mazot ve gübre fiyatları ile ilgili hem de destek ödemeleri ile ilgili konuştu. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları...

Çiftçiler dikkat: Gübre fiyatlarına zam kapıda! 

Çiftçilerin en önemli girdilerinden olan gübre ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, paylaşımında X sosyal medya hesabından gübreye yeni zammın kapıda olduğunu belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Gübre fiyatlarındaki aylık artış yüzde 18,7 oldu! Çiftçiler dikkat! Hangi gübre kaç lira? 

Ağustos 2023'te gübre fiyatlarını yakından ilgilendiren göstergelerden olan, gübre ve toprak geliştiriciler grubundaki artış yüzde 18,07 olarak kaydedildi. Peki son dakika gübre fiyatları ne kadar oldu? İşte GÜBRETAŞ 22 Ekim 2023 fiyat listesi...

Gübre fiyatlarında yüzde 10, mazotta yüzde 75 artış! Çiftçilere büyük şok! Hangi gübre kaç TL oldu?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) araştırmasına göre mazot ve gübre fiyatları katlandı. Peki hangi gübre kaç TL oldu? İşte ayrıntılar... 

TOROS ve İGSAŞ'tan gübre fiyat güncellemesi geldi! DAP ve NPK gübrelerin fiyatları arttı

Gübre piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ağustos ayına nazaran DAP ve NPK gübrelerinin maliyeti bir miktar tırmanışta. Üre gübresindeyse Eylül fiyatları şimdilik sabit görünüyor. Ancak küresel çapta gübre fiyatlarında hissedilen bu artış, yakın zamanda bu ürüne de zam olarak yansıyabilir.

Gümüş güncel fiyatı! 1 gram gümüş ne kadar? 21 Eylül Perşembe gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son dönemde atağa geçti. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak gümüş fiyatlarındaki güncel fiyatları takip ediyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? 1 gram gümüş kaç lira? 21 Eylül 2023 gümüş fiyatları.

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Çiftçinin bütün parası gübreye gidiyor: Yüzde 20'lik zam şok etti! Zamlı gübre fiyatları ne kadar? Son dakika!

2023 yılının ikinci yarısında gelen zamlar, çiftçileri üretim maliyetleri ve gelirleri konusunda zorluyor. Gübre fiyatlarındaki yüzde 20'lik artış, tarım sektöründe ekonomik sıkıntıları derinleştiriyor.

Gübre fiyatları zamlandı! DAP 21 bin 250 TL'ye, Üre 15 bin 440 TL'ye yükseldi! Çiftçilere son dakika şoku! 

Kur ve akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş gübre fiyatlarına da yansıdı. Gübre fiyatlarına zam geldi ve firmalar arası yeni rakamlar açıklandı. İşte yeni gübre fiyatları...

1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son zamanlarda atağa geçen yatırım araçlarından biri. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak güncel gümüş fiyatlarını araştırıyor. Peki 1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları.

Gümüş altının rakibi oldu! Gümüş fiyatlarının füze gibi fırlayacağı tarih açıklandı! Elinde gümüş olanlar acil baksın

Gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş fiyatları son zamanlarda rekor seviyelere gelerek altının rakibi oldu. Peki gümüş fiyatları yükselmeye devam edecek mi? 

Çiftçilere son dakika haberi! Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Hesaplarınızı kontrol edin! 

Çiftçiler sıklıkla mazot ve gübre desteklerinin hesaplara yatıp yatmadığını araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

gübre fiyatları son dakika Haberi

gübre fiyatları son dakika

Doğalgaz fiyatlarının artması Avrupa’da gübre krizine neden oluyor. Uzmanlar Avrupa’da büyüyen bu krizin Türkiye’yi vuracağı tarihi açıkladı. Bu durum Türkiye’de Eylül ayından itibaren etkisini göstermeye başlarken asıl büyük kriz ise kışın tahıl ve tahıl ürünlerinde ki fiyat artışıyla kendini gösterecek.

Gübre üretiminin ham maddesi niteliğindeki doğalgaz fiyatlarının Avrupa’da artması sonucu gübre üreticileri üretimi düşürmeye başladı.

Gübre fiyatları artacak mı?

Sozcu.com.tr’nin haberine göre, uzmanlar durumun kritik olduğunu açıkladı. Son bir yılda hızla artan gübre fiyatlarının, döviz kurunda ki yükselişle beraber sonbahar aylarından itibaren en az yüzde 30 daha artması bekleniyor.

Vatandaş gübre fiyatlarının artmasından nasıl etkilenecek?

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, fiyat artışlarını değerlendirirken yüksek gübre fiyatlarının, gübre kullanımı düşüreceğini ve bu durumunda verimi ve üretimi kötü yönde etkileyeceğini...