03 / 05 / 2024

gümüşhane Karaca Mağarası

gümüşhane Karaca Mağarası

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan ve kentin önemli turizm merkezleri arasında yar alan Karaca Mağarası'nı, bu sezon 61 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Karaca Mağarası'nı ziyaret eden turist sayısı yüzde 47 arttı!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde, sarkıt ve dikitleriyle ünlü Karaca Mağarası'nda, ağustos ayındaki yabancı ziyaretçi sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttı

Karaca Mağarası'nı 2 ayda 13 bin 610 yerli ve yabancı turist gezdi!

Gümüşhane'nin Torul İlçesine bağlı Cebeli köyünde, sarkıt ve dkitleri ile ünlü Karaca Mağarsı'nı 2 ayda 13 bin 610 yerli ve yabancı turist gezdi Mağarayı ziyaret eden yabancı turist sayısı yüzde 98 artış gösterdi.

Gümüşhane'de göçük nedeniyle boşaltılan 2 bina kullanıma açıldı!

Gümüşhane Kayışlı Mahallesi'nde bir inşaat temelinde meydana gelen göçük nedeniyle boşaltılan 2 bina, yeniden kullanıma açıldı...

Gümüşhane'de yıkım arbedesi!

Gümüşhane'de bir yaylada kaçak yapıların yıkımı sırasında arbede çıktı. Yıkıma engel olmayan çalışan bina sahiplerine jandarma müdahale etti. Arbade sonucunda 5 kişi gözaltına alındı.

Gümüşhane Salyazı Havalimanı ne zaman açılacak?

Gümüşhane ile Bayburt arasında inşa edilen Salyazı Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. Pist sahası için dolgu alanı yapılan projenin 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Gümüşhane'de TOKİ konutlarına başvurular başlıyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yapımı tamamlanmak üzere olan 530 konutluk yeni TOKİ konutlarının başvurularının 18 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Halk Bankasına yapılacağını açıkladı. 

Gümüşhane Bayburt Havalimanı inşaatı sürüyor!

Gümüşhane ile Bayburt arasında, temeli 13 Haziran'da dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Gümüşhane Bayburt Havalimanı inşaatı sürüyor.

Gümüşhane Santa Harabeleri'ndeki kaçak yapılar yıkılacak!

Gümüşhane'de yer alan Santa Harabeleri'ndeki kaçak yapılaşma için harekete geçildi. Gümüşhane Valiliği, bölgedeki yapılar için yıkım kararı aldı. 

Gümüşhane Şiran'da kentsel dönüşüm kararı!

Gümüşhane Şiran Karaca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar yürürlüğe girdi.

Eyüp Demirel: Gümüşhane'deki köylerde arsa oluşturulmalı!

Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği Başkanı Eyüp Demirel, Gümüşhane'deki ekonomik döngüyü artırmak için köylerde arsa üreterek ev yapacak bireylerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Kazıkbeli Yaylası'na DOKAP tarafından örnek yayla evi yapılacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz Perşembe günü başlayan Aralık ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıda ilk olarak DOKAP tarafından Gümüşhane'nin turizm değeri taşıyan yaylalarından birisine örnek yayla evi yapılması için arsa tahsisi konusu görüşüldü.

Gümüşhane'de 100 milyon TL'lik kamu yatırımı yapılacak!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, şehrin doğu ve batı noktalarına yapılacak ve yaklaşık 100 milyon TL’lik kamu yatırımlarının inşaatlarının bahar aylarında başlayacağını söyledi.

Gümüşhane-Trabzon arası Zigana Tüneli ile 40 dakikaya inecek!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta 2,7 milyon metreküp kazı yapılarak inşa edilecek Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol 40 dakikada katedilebilecek.

Veysel Eroğlu Gümüşhane'de toplu açılışa katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’de ‘Gümüş Şehrine Altın Yatırımlar’ programı kapsamında 262 milyon TL tutarlı tesisin temel atma ve açılış merasimini gerçekleştirdi.

Gümüşhane'de TOKİ Konutları sayısı 2 bine ulaşacak!

Gümüşhane Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar sonucunda TOKİ tarafından Çamlıca Mahallesi mevkiinde ihale edilen 528 konutun ardından 2 ve 3.etap için çalışmalar başlatıldı. Bölgedeki konut sayısının 2 bine ulaşması planlanıyor.

gümüşhane Karaca Mağarası Haberi

gümüşhane Karaca Mağarası

Bakım ve çevre düzenleme çalışmaları için Nisan 2015'e kadar ziyarete kapatılan sarkıt ve dikitleriyle ünlü Karaca Mağarası, bu sezon 61 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaca Mağarası'nın 15 Nisan'da turizm sezonuyla ziyarete açıldığını, kasım ayı sonu itibarıyla da kapatıldığını belirtti.


Mağaranın 15 Nisan 2015'e kadar kapalı kalacağını ifade eden Akdoğan, bu süre içinde mağarada yürüme parkurları ile ışıklandırma sisteminin bakımının yapılacağını söyledi.


Mağarayı bu sezon ziyaret eden turist sayısında geçen sezona göre yüzde 10 artış olduğunu dile getiren Akdoğan, "Mağaramızı 15 Nisan-15 Kasım arasında 23 bin 566 yerli ve yabancı öğrenci, 38 bin yerli ve yabancı turist olmak üzere 61 bini aşkın kişi ziyaret etti. Doğu Karadeniz'e özellikle Arap ülkelerinden gelen turist...